home | diep top 5 | Tips voor een gezonde energiehuishouding

Dieptop 5 Tips voor een gezonde energiehuishouding

Ons energiepeil geeft aan hoe we de dag doorkomen, hoe we ons voelen. Je kan ergens energie van krijgen, iets kan je energie kosten of je kan een energie-lek ervaren. ‘Energie krijgen’ is positief, ‘energie kosten’ hoeft niet negatief te zijn, maar een ‘energie-lek’ is dit wel. Dingen ondernemen waar je passie voor voelt, genieten van de kleine dingen om je heen en het goed voor jezelf zorgen is belangrijk voor het hoog houden van je energiepeil. Het afwisselen van rustmomenten en momenten van actie of prestatie maak je meestal gevoelsmatig, waardoor je energie in balans blijft. Wanneer je echter met voor jou ‘negatieve’ zaken te maken hebt waar je de controle over verliest, of helemaal niet hebt, kan je de energie uit je lichaam voelen vloeien, dit is een energie-lek. Je bent onvoldoende in staat bij jezelf te blijven en je energie bij je te houden. Zeker in een periode waarbij je niet lekker in je vel zit, kun je merken dat het beetje energie dat je hebt, ook snel weer kan weglekken.


4: Edelstenen en kristallenEdelstenen en kristallen kunnen met hun werking je helpen je energiehuishouding op peil te houden. Draag de desbetreffende edelsteen of kristal op je lichaam of draag het bij je, bijvoorbeeld in je tas of broekzak. Houdt indien nodig de edelsteen of het kristal dat je bij je hebt in je hand. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

•    De Toermalijn reinigt, ontlaadt en beschermt het lichaam. Daarnaast herstelt ze de lijn met de aarde-energie.

•    De Rode Jaspis ondersteunt bij het herstellen van het contact met de aarde-energie en zet je met beide benen op de grond. Daarnaast heft ze diepliggende blokkades op en beschermt ze tegen beïnvloeding van andere mensen. Ze leert ons zelfstandig handelen en denken.

 

•    De Bergkristal versterkt je ontwikkeling op elk niveau: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Kortom zij is een krachtsteen, die heelt en opent. Daarnaast koestert en beschermt zij je.

 

Auteur: Angela

 

 

Volgende Vorige

Nummer 4 van 5