Nieuws

Top 5 pretparken in Nederland

Wil je een pretpark in Nederland bezoeken? Twijfel je over welk pretpark het leukst is? Nederland heeft ontzettend veel pretparken en attractieparken, waardoor het soms lastig kan zijn om de leukste te kiezen. Daarom hebben wij een top 5 pretparken in Nederland gemaakt. Ben jij benieuwd wat deze pretparken jouw te bieden hebben en waarom deze zo hoog in onze lijst staan? Lees dan snel verder over mijn pretpark blog!

Pretpark korting ontvangen?

Voordat je een pretpark gaat uitzoeken in onze top 5 is het verstandig om te zoeken naar aanbiedingen en kortingen. Alle onderstaande pretparken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Mocht je bijvoorbeeld via Ticketveiling een flinke korting kunnen ontvangen voor een bepaald pretpark, waarom zou je dan niet naar dit pretpark gaan. Dat bespaart een hoop geld en een leuk dagje is gegarandeerd!

Top 5 pretparken Nederland

1. De Efteling

Stipt op nummer 1 staat pretpark De Efteling. Al jaren is de Efteling het populairste pretpark in Nederland. Iedereen kent dit familiepretpark met het sprookjesthema wel. Dit familiepretpark is niet alleen leuk voor kinderen, ook oudere familieleden kunnen zich uitstekend vermaken in de Efteling!

2. Walibi

Walibi, gelegen in Biddinghuizen, heeft de meeste achtbanen van alle pretparken in Nederland. Voor de avontuurlijke pretparkbezoekers is Walibi zeker de beste keuze. Het pretpark heeft veel achtbanen en de afgelopen jaren zijn er ook nog nieuwe achtbanen bijgekomen. Mocht je er jaren terug al eens geweest zijn, dan is het tijd voor een nieuw bezoekje om de nieuwe achtbanen te ervaren.

3. Duinrell

Duinrell is een attractiepark gelegen in Wassenaar. Dit pretpark staat met een bezoekersaantal van 1,4 miljoen per jaar bij ons op plek 3 in de top 5 pretparken in Nederland. Dit pretpark is vermakelijk voor de hele familie.

4. Slagharen

Slagharen heeft jaarlijks meer dan één miljoen bezoekers, daarmee staan ze op nummer 4 in onze top 5. Het park ligt in de provincie Overijssel in het gelijknamige dorpje Slagharen. Slagharen heeft meer dan 30 attracties en staat bekend om de leuke shows in het park. Dit pretpark is een aanrader om met het hele gezin te bezoeken.

5. Madurodam

Het welbekende Madurodam is gelegen in Den Haag. Dit uniek pretpark is eigenlijk een miniatuurversie van Nederland en de meest bekende gebouwen in ons land. Het is erg leuk om te zien hoe alles is na gemaakt op een schaal van 1 op 25. Naast de miniatuur zijn er ook vele spelactiviteiten. Erg leuk voor een dagje weg met het hele gezin!

Related posts

Het belang van een goed noodstroomsysteem

Diepmagazine

Hoe kan je jezelf beschermen tegen het Corona virus?

Diepmagazine

Tips om veilig in Italië te reizen!

Diepmagazine

Camera beveiliging is overal om ons heen

Diepmagazine

Boot huren Amsterdam? Vink deze checklist af!

Diepmagazine

Belangrijke zaken om op te letten voor nieuwbakken scootmobiel eigenaren

Diepmagazine