Categories
Lifestyle

Alles over Griekse olijfolie 

Gerechten bereiden met olijfolie, de olijfolie gebruiken om tzatziki mee te maken of de olijfolie gebruiken als dip. Olijfolie kan voor veel doeleinden worden gebruikt! Er zijn veel verschillende soorten olijfolie waaruit je kunt kiezen en wij raden Griekse olijfolie dan zeker aan! Maar wat is het verschil precies tussen de soorten olijfolie? En waar kun je Griekse olijfolie kopen? Daar vertellen we je maar al te graag meer over! 

Griekse olijfolie 

Er zijn veel verschillende soorten olijfolie afkomstig uit veel verschillende landen. De olijfolie die afkomstig is uit Griekenland heeft echter typische smaakkenmerken en het is een hele goede keuze. Zo heeft Griekse olijfolie over het algemeen een lage zuurgraad. Het is daarom perfect om te mengen in salades of andere gerechten. Ook zou je het kunnen gebruiken als dip, want dat is heerlijk! De olie is ook zeer bestand tegen hoge temperaturen en je zou de Griekse olijfolie dus kunnen gebruiken om in te bakken en braden. Waar kan je deze olijfolie kopen? Nou, je kunt Griekse producten online kopen. Zo is het snel en gemakkelijk bij je thuis! Ook zie je online alle soorten olijfolie op een rijtje en dat is handig bij het uitkiezen. 

Verschillende soorten olijfolie 

Zoals we hebben verteld zijn er verschillende soorten olijfolie. Ze verschillen dan ook in smaak en werking. Verschillen tussen soorten olijfolie hebben in de meeste gevallen te maken met de zuurgraad. Deze zuurgraad betekent in welke mate vetten zijn afgebroken in vetzuren. Wanneer de zuurgraad van de olijfolie dus laag is dan heb je meer enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren van de olijfolie zijn erg gezond voor je, omdat ze je cholesterol kunnen verlagen! Voor mensen met een hoog cholesterol is het dus zeker aan te raden om gerechten te bereiden in olijfolie met een lage zuurgraad. Het verschil in olijfolie is dus verklaarbaar door hoe de olijven behandeld zijn en hoe de olijfolie is bereid.

Extra vierge olijfolie 

Wanneer we het hebben over olijfolie dan heb je misschien wel eens gehoord van extra vierge olijfolie. Ook dit is een bepaalde soort olijfolie. Deze olijfolie is algemeen bekend om van de allerbeste kwaliteit te zijn. De olie wordt namelijk op een bepaalde manier bereid en moet verschillende eisen hebben om extra vierge olijfolie te mogen worden genoemd. Deze speciale soort olijfolie draagt veel vitaminen en mineralen met zich mee en is dus zeer gezond! Wel kun je verwachten dat deze olijfolie iets prijziger zal zijn.