Categories
Nieuws Wonen

Bestrijd de bloedluis in jouw kippenhok met roofmijten

Wanneer je een kippenhok hebt weet je één ding zeker: je zal in ieder geval genoeg verse eieren kunnen eten. Daarnaast zal je met een kippenhok bijna ook altijd wel te maken gaan krijgen met andere beesten en insecten. Sommigen hiervan kunnen niet al te veel kwaad, maar helaas zijn er ook varianten die schadelijk kunnen zijn voor de kippen. Uiteindelijk kan dat ervoor gaan zorgen dat jouw kippen zich ziekjes gaan boelen en dat wil je natuurlijk graag voorkomen. Het is dan ook belangrijk om zo snel mogelijk te handelen wanneer je merkt dat je in het kippenhok last hebt van bepaalde beestjes. Gelukkig is er in de meeste gevallen altijd wel een oplossing waar je voor kan kiezen. Hierdoor kan je zonder problemen weer jouw kippen op de best mogelijke wijze gaan verzorgen. 

 

Bloedluizen 

Er kunnen helaas plagen voorkomen in het kippenhok. Wanneer je last hebt van een plaag van beestjes moet je hier zo snel mogelijk iets aan doen. Je wilt namelijk niet dat de kippen hieronder gaan lijden. Eén van de plagen die kan voorkomen zijn de bloedluizen. Hoewel bloedluis officieel niet de juiste naam is voor deze beestjes, wordt deze term vaak gebruikt. Eigenlijk moet de bloedluis dan ook bloedmijt genoemd worden. De bloedmijten zuigen, zoals de naam het al weggeeft, het bloed uit de kippen. Deze bloedluizen houden niet van licht, waardoor dit vaak in de nacht gedaan zal worden. Wanneer de bloedluizen een kip te vaak leeghalen voor bloed, kan een kip te maken krijgen met bloedarmoede. Dat is natuurlijk een serieus probleem dat je graag wil voorkomen bij jouw kippen. 

 

Roofmijten 

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de bloedluizen of bloedmijten geen problemen gaan veroorzaken bij jouw kippen. Er zijn dan ook verschillende opties om van de bloedmijten af te kunnen komen in jouw kippenhok. Roofmijt tegen bloedluis gebruiken is hierbij een populaire en zeer effectieve optie. De roofmijten zijn een natuurlijke vijand van de bloedluizen. Daardoor is het dankzij de roofmijten mogelijk om geen last meer te krijgen van de bloedluis. Doordat het hierbij gaat om een natuurlijke vijand zullen de kippen verder geen last meer hebben van de plaag. Op deze manier beschadig je de gezondheid van jouw eigen kippen met deze oplossing ook niet verder. Door te kiezen voor de roofmijten zullen jouw kippen dus weer op een gezonde manier kunnen leven zonder al te veel problemen te ervaren in het kippenhok.