Categories
Lifestyle

Direct je motor verzekeren, hoe doe je dat?

Als jij straks of deze week een nieuwe motor gaat aanschaffen, dan is de kans groot dat dit de eerste keer wordt. Je moet dan erg veel zaken regelen want je moet als eigenaar van een motor wegenbelasting betalen, maar ook moet de motor verzekerd worden. In Nederland is het namelijk verplicht om een voertuig te verzekeren wanneer jij op de Nederlandse wegen wilt rijden. Als je dit niet doet, dan kan dat grote gevolgen hebben. Word je gepakt door de politie dan krijg je een boete en als jij een ongeval veroorzaakt dan moet jij opdraaien voor de kosten van de tegenpartij. Hierdoor kan jij in de financiële problemen komen. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk je motor te laten verzekeren. Natuurlijk zou je na het kopen van de motor het liefst direct weg willen rijden, maar hoe verzeker je motor dan direct? Je vindt het in dit artikel. 

 

Vind een verzekeringsmaatschappij 

De eerste stap die je moet nemen als jij je motor wilt verzekeren, is het vinden van een verzekeringsmaatschappij. Verzekeringsmaatschappijen zijn zeer eenvoudig te vinden via het internet en wellicht wil jouw huidige verzekeringsmaatschappij de motor ook wel verzekeren. Dit is zeker niet altijd het geval, maar wanneer het wel kan, dan krijg je vaak ook nog eens korting op de motorverzekering afsluiten omdat je een trouwe klant bent. 

 

Vergelijk de verschillende verzekeringen

Het is enorm belangrijk om de verschillende verzekeringen te vergelijken en te kijken welke het beste bij jou past. Je kan je motor namelijk standaard verzekeren, maar ook is een allrisk verzekering een mogelijkheid. Gelukkig kan je de verschillende verzekeringen van allerlei verzekeringsmaatschappijen vergelijken op het internet. Zo kan je eenvoudig achterhalen welke verzekering het beste bij jou past en welke verzekering het goedkoopst is en de beste dekking biedt. 

 

Je motor verzekeren 

Als jij een goedkope, maar ook goede all risk motorverzekering hebt gevonden, dan is de laatste stap het verzekeren van de motor. Dit kan je in de meeste gevallen gewoon doen via de website van een verzekeringsmaatschappij. Je hoeft namelijk alleen maar in te loggen met je DigiD en vervolgens geef je al je gegevens zoals je leeftijd, maar ook het kenteken van je motor op. Je hoeft dan alleen nog maar de verzekering te betalen en je kan dan direct wegrijden met je nieuwe motor. Houd er wel rekening mee dat het enkele minuten kan duren voordat de verzekering verwerkt wordt en ook kan de verzekering in bepaalde gevallen geweigerd worden.