Categories
Wonen

Een nieuwbouwhuis kopen

Je hebt je droomhuis gevonden (van de plaatjes af), de hypotheek is rond en het wachten kan beginnen. Maar in die tijd van het wachten zal er nog een hele hoop op je af komen. Als het bouwbedrijf bezig is met de basis van je huis is het voor jou belangrijk om aan alle andere dingen te denken die er bij komen kijken. Het ligt er aan wat voor soort huis er wordt gebouwd maar meestal kan je de badkamer via het bouwbedrijf ook gelijk laten bouwen. Dat scheelt weer met de andere kosten die er nog bij zullen komen. De badkamer is dan ook het eerste wat je zal moeten uitkiezen.

Grote keuzes maken

Als eerst dus de badkamer. Kies je voor een mooie inloopdouche of toch voor een wat kleinere douche met een mooi bad? Qua tegels is het ook belangrijk dat het deels al wel een beetje bij het overige interieur past. Het is natuurlijk wel een aparte kamer maar het is mooi als het een beetje in elkaar over loopt. Het is daarom dus ook leuk om het toilet bijvoorbeeld in dezelfde stijl te laten maken. Naast de badkamer is de keuken ook een groot onderdeel van je huis. Ga langs bij verschillende woonwinkels om zo jouw perfecte keuken te vinden. Een goede keuken vinden die bij jou past kan nog wel is lastig zijn. Neem hier daarom goed de tijd voor en zorg ervoor dat je het ruim van te voren beslist. Een ander belangrijk groot onderdeel van je huis wordt de vloer. Een Betonvloer storten is de taak van het bouwbedrijf en het is dan aan jou of er een mooie vloer overheen te laten leggen. Van laminaat, PVC, hout tot een grindvloer. De keuze is reuze.

De inrichting

Als je dan alle grote dingen hebt bepaald voor in je nieuwe huis is het tijd voor de inrichting. Denk hierbij aan welke kleur wil je op je muur? Kies je voor muurverf of toch voor behang? Wat voor lampen wil je in je woonkamer, keuken en slaapkamers? En wat voor meubels wil je in huis? Allemaal dingen om van te voren goed over na te denken. Het is namelijk wel zo leuk (als het financieel mogelijk is) om alles nieuw te kopen voor in je nieuwe huis. Dan begin je met een frisse start. Kijk ook goed of alle kleuren goed bij elkaar passen en probeer een beeld in je hoofd er van te schetsen, hoe moeilijk het ook is als je huis nog in de maak is.