Categories
Lifestyle

Gehoorschade voorkomen? Laat otoplastieken aanmeten!

Indien je regelmatig wordt blootgesteld aan harde geluiden, dan zijn otoplastieken een verantwoorde investering. Otoplastieken zijn gehoorbeschermers in de vorm van oordoppen die perfect afgestemd zijn op de oren. Daarom staan otoplastieken ook wel bekend als oordoppen op maat. Door deze gehoorbeschermers kan het harde geluid niet de gehoorgang binnentreden. Hierdoor kan gehoorschade voorkomen worden. Daarnaast zitten de otoplastieken een stuk comfortabeler dan universele gehoorbescherming. De oorbeschermers zijn te verkrijgen in twee verschillende materialen. Zo kan je kiezen voor harde oorbeschermers die van acrylaat zijn gemaakt, maar kan je ook kiezen voor zachte oorbeschermers die van siliconen zijn gemaakt. De keuze hangt geheel af van jouw wensen en behoeften. Samen met de specialist kan je een keuze maken. Indien je meer informatie wilt verkrijgen over otoplastieken dan kan je contact opnemen. Daarnaast kan je direct een offerte aanvragen voor otoplastieken vanaf vijf personen.

Waarom kiezen voor otoplastieken?

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om te kiezen voor oordoppen op maat. De belangrijkste reden is dat otoplastieken de oren beschermen tegen gehoorschade. Door deze oordoppen wordt een groot deel van het geluid gefilterd door speciale filters. Hierdoor wordt de kans op gehoorschade aanzienlijk verkleint. Daarnaast beschermen deze oorbeschermers tegen ooraandoeningen. Door de eerdergenoemde filters in de oordoppen op maat wordt het geluid gefilterd waardoor de kans op ooraandoeningen aanzienlijk verlaagd wordt. Tevens verminderen de oordoppen de storende geluiden. Veel mensen denken dat gehoorbeschermers het onmogelijk maken om gesprekken te voeren met derden. in de praktijk is dit echter helemaal niet het geval. In tegendeel, gesprekken voeren lukt beter dan zonder gehoorbeschermers. Dit komt tevens door de speciale filters die de otoplastieken bevatten. De filters filteren schadelijke geluiden en maken andere geluiden daardoor juist beter hoorbaar.

Oordoppen op maat laten aanmeten

Indien je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van otoplastieken, dien je deze aan te laten meten. Otoplastieken aanmeten wordt gedaan door een otometrist. Deze otometrist heeft een speciale opleiding gevolg en heeft veel ervaring met het aanmeten van deze oordoppen op maat. De oorbeschermers worden aangemeten met pasta. Deze vloeibare pasta wordt hard in het oor en daardoor kan de perfecte pasvorm voor de otoplastieken in kaart gebracht worden. Na het aanmeten wordt er een mal gemaakt. Op dat moment kunnen de gehoorbeschermers daadwerkelijk gemaakt worden. Dit gebeurt aan de hand met een speciale 3D techniek. De modellen worden gescand met een 3D scanner. Vervolgens worden de mallen gemodelleerd tot eindproduct. Tot slot worden de oordoppen op maat geprint en afgewerkt. Je ontvangt afgaand otoplastieken die jouw gehoorgang perfect afsluiten van harde geluiden. De oordoppen op maat zijn twee jaar lang verzekerd voor de pasvorm en demping.