Categories
Lifestyle

Help: mobiliteit in de knel

Mien is 76 jaar oud en een ontzettend vitale vrouw. Ondanks dat ze zelf in Utrecht woont, reist ze elke zomer af naar de kusten van Zeeland met de caravan. Eenmaal daar aangekomen, heeft ze wel wat hulp nodig van de campingeigenaar om de caravan stabiel neer te zetten, de voortent op te zetten en om het één en ander te verplaatsen. Daarna kan zij genieten van een fijne vakantie.

Zelfstandig kunnen zijn is belangrijk

Mien is een zelfstandige vrouw die het liefst op eigen houtje vakanties en dagtripjes onderneemt. Echter is het zo dat Mien laatst gevallen is. Haar been is gebroken, wat betekent dat ze veel zorg nodig heeft om dit te boven te komen. Haar dochter en zoon verzorgen haar elke dag, maar ze moet erg wennen aan het betuttelende vingerwijzen naar haar toe. En dit alles gebeurt net, terwijl ze over twee weken op vakantie zou gaan met de caravan.

Een domper

Mien keek uit naar haar vakantie, maar nu kan ze niet weg en is ze aan huis gekluisterd. Dit is niet hoe ze de zomer voor zich zag, terwijl het perfect weer is om buiten te zitten op lange zomeravonden. Ze had zich verheugd op de yogales voor ouderen die in de duinen gegeven zou worden. En op de avonden barbecueën met andere kampeergasten en de zoute geur van de zee. Mien baalt.

Toch met vakantie

Gelukkig voor haar kan het zorghotel een oplossing bieden voor ouderen zoals zij. Op die manier kan Mien toch vakantie vieren en zelfs een yogales volgen die gehouden wordt in het zorghotel. Het campinggevoel zal er bij deze vakantie ook niet aan ontbreken. Het belooft een levendige boel te worden in een villa waar Mien zal verblijven. Er worden huiskamerconcerten, bustochtjes en voorleesochtenden georganiseerd. Bovendien doet ze dit alles samen met een groep die eveneens uitkijkt naar het hebben van een fijne tijd. Op deze manier beleeft Mien toch een echt vakantiegevoel.

Waarheen dan?

Nu Mien eruit is dat haar geliefde kampeervakantie, dit jaar een vakantie in het zorghotel zal worden, moet ze nog een locatie kiezen. Driftig zoekt ze op welke activiteiten bij welk zorghotel worden gehouden en bekijkt ze de mogelijkheden die de steden bieden. Wordt het het bruisende Amsterdam, of toch een groene omgeving? Wellicht is het richting Deventer ook wel mooi vertoeven? Mien glimt helemaal van het vergelijken en plannen. Deze manier van plannen en afwegen lijkt verdacht veel op de manier waarop ze haar kampeervakanties altijd vastlegde.