Categories
Wonen

Het creëren van een nieuwe tienerkamer

Tieners, het is soms allemaal wat. De pubertijd is misschien wel één van de grootste tijden waarin een kind verandert naar een langzaam jong volwassene. Een mooi begrip om dit allemaal samen te vatten, is ontwikkeling. Een puber is voortdurend aan het ontwikkelen, zowel voor zichzelf als naar anderen. Pubers ontdekken hun eigen stijl en zullen zich anders gaan gedragen. Zo gaan ze met vrienden en vriendinnen shoppen, gaan ze op een gegeven moment naar feestjes en ontwikkelen ze steeds verder. Maar bij een nieuwe ontwikkeling, hoort ook een nieuwe slaapkamer.

Het ontwikkelen van een eigen stijl

Tieners ontwikkelen hun eigen stijl door dingen te kopen die zij leuk vinden. Zo gaan ze bijvoorbeeld door hebben dat ze t-shirts met streepjes bijvoorbeeld erg leuk vinden. Je zult op een gegeven moment zien dat dit in de kledingstijl wordt meegenomen en dat zij langzaam hun eigen stijl creëren.

Nu willen pubers ook beschikken over een nieuwe kinderkamer. Het schilderen van de muren, het plaatsen van bepaalde meubels, het hoort er allemaal bij. Zo verlangen pubers bijvoorbeeld naar een bank met een gameconsole, om samen met vrienden te kunnen gamen. Ook is een bureau erg geschikt om geheel zelf, op een vertrouwde plek, huiswerk te kunnen maken. Met een net gekozen bureau en bureaustoel is jouw puber klaar voor zijn of haar volgende levensfase!

Let wel even goed op. Het is natuurlijk hartstikke leuk wanneer jouw kind van alles gaat ontdekken, maar kauw niet al teveel voor. Wanneer je bijvoorbeeld ook een bank met een tv aanschaft, zal jouw kind alleen maar op de slaapkamer te vinden zijn. Dus maak het niet te gek en zorg dat je samen met jouw kind eens een lekker filmpje kan kijken in plaats van altijd maar gescheiden!

Een eigen bureau

Op de middelbare school komt er iets om de hoek kijken waar op de basisschool eigenlijk nog helemaal geen sprake van was, huiswerk. Vanuit de lessen op school krijgen de kinderen huiswerk mee om thuis nog meer te oefenen. Dit huiswerk zouden kinderen in eerste instantie thuis op de bank kunnen maken, maar later zullen ze toch verlangen naar een eigen werkplek.

Ga samen met je kind richting de woonwinkel en kies een mooi bureau samen met een bureaustoel uit. Wel is het van belang om een juiste bureaustoel te kiezen, omdat kinderen nog in de groei zitten. Wanneer je bijvoorbeeld een bureaustoel koopt waarbij er een verkeerde houding wordt aangehouden, is er een kans dat er bijvoorbeeld de rug van je kind vergroeit. Let dus goed op bepaalde eisen en bereid jezelf voor in deze puberfase!