Categories
Lifestyle

Hoe kies je condooms geschikt voor jou?

Condooms kiezen is niet moeilijk maar je moet alleen een paar kleine details weten zodat je de juiste condoom kunt kiezen. De meeste verwarring komt van de maataanduiding die vaak als small, medium, large en extra large wordt aangegeven. Alleen is dit verschillend bij elke fabrikant waardoor je niet altijd de juiste kiest. Daarom kun je hier vinden hoe je ervoor kan zorgen dat je altijd de juiste condoom kunt kiezen. Ook kun je hier de verschillen vinden tussen soorten condooms bijvoorbeeld met en zonder smaak of meer of minder glijmiddel. 

Hoe kies je de juiste maat condooms?

Condooms hebben vaak een maat aangegeven staan op de verpakking in millimeter vanaf 54 tot 60 mm dit gaat om de diameter dit is de meest precieze manier om de juiste maand te vinden. Door de omtrek te meten van je geslachtsdeel kun je met een tabel vaak op de verpakking zien of het de juiste voor jou zijn. Op deze manier heb je altijd de goed maat en kun je ervoor zorgen dat er niks fout kan gaan bij het kiezen van condooms. Ook weet je zeker dat de condooms op deze manier nooit zullen scheuren. Daarnaast heb je ook latex vrije condooms

Welke soorten condooms zijn er?

Condooms komen in een heleboel verschillende soorten zoals bijvoorbeeld condooms met een smaak. Vaak kun je condooms vinden met een fruitsmaak toegevoegd voor oraal gebruik. Op deze manier heb je geen smaak van plastic. Ook weet je zo zeker dat het geen vies gevoel voor de andere persoon zal geven. Verder is het zo dat je op deze manier zeker weet dat de condooms helemaal afgesloten is, waardoor er geen kans op zwangerschap is. Dit is uiteindelijk wel het belangrijkste doel van condooms gebruiken. Wanneer je de juiste maat hebt gevonden kun je ook extra dunne condooms kopen. Hierbij is het wel erg belangrijk dat je de juiste condooms koopt, want extra dunne condooms hebben vanzelfsprekend ook een grotere kans op scheuren.

Waar moet je op letten bij condooms gebruiken?

Wanneer je de juiste maat hebt gevonden ben je ineens veel beter beschermt, zowel tegen zwangerschap als tegen soa’s. Om een soa tegen te gaan moet het condoom wel ver genoeg door naar achter gaan, maar dit is sowieso belangrijk om een goede afsluiting te creëren. De afsluiting is nodig om zwangerschap te voorkomen en de sperma in de condoom te houden. Wanneer een condoom scheurt is het condoom nutteloos geweest. Zorg er daarom voor dat een condoom niet te strak zit, maar wel goed aansluit.