Categories
Business

Personalisatie in online marketing met SAP commerce cloud

Als je bedrijf groeit, is het belangrijk om te kunnen scalen. Het is dan fijn als je bedrijfsprocessen geautomatiseerd kunnen worden. Hieronder lees je wat SAP Commerce Cloud precies is, welke voordelen het heeft voor je bedrijf en hoe je het kan inzetten!

SAP Commerce Cloud is een cloudoplossing voor e-commerce die bedrijven helpt hun online verkopen te verbeteren. Het biedt een snelle, flexibele en schaalbare manier om een e-commerce website te bouwen of te implementeren. De software is gebouwd op het SAP Hybris-platform en maakt gebruik van de hybris Commerce Suite. SAP Commerce Cloud helpt bedrijven hun online verkopen te verbeteren door middel van een aantal voordelen:

  1. Een snelle, flexibele en schaalbare manier om een e-commerce website te bouwen of te implementeren
  2. Het maakt gebruik van de krachtige SAP Hybris-technologie
  3. Het biedt een uitgebreide set aan e-commerce functionaliteiten
  4. Het is een gebruiksvriendelijke oplossing die eenvoudig te implementeren is
  5. Het kan eenvoudig worden gekoppeld aan bestaande SAP-systemen

Deze voordelen maken SAP Commerce Cloud een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een krachtige, flexibele en gebruiksvriendelijke e-commerce oplossing. Daarnaast is het gebruiksvriendelijk voor iedereen en altijd up to date.

Personalisatie in online marketing

De wereld van online marketing is steeds meer gepersonaliseerd. Dit betekent dat bedrijven steeds meer gebruik maken van technologieën om de ervaring van de gebruiker te personaliseren. Dit kan op verschillende manieren, zoals het aanbieden van aangepaste content, aanbiedingen en advertenties op basis van de interesses van de gebruiker. Het is belangrijk om hierin te investeren zodat je doelgroep ook daadwerkelijk een connectie voelt.

Persoonlijke aanbevelingen zijn een krachtige manier om nieuwe klanten te bereiken en te binden. Studies hebben aangetoond dat mensen geneigd zijn om aanbevelingen van vrienden en familie meer te vertrouwen dan algemene advertenties. Dit geldt ook voor online aanbevelingen. Door middel van personalisatie kunnen bedrijven hun gebruikers aanbevelingen doen op basis van hun interesses en vorige aankopen. Dit maakt het makkelijker voor nieuwe klanten om relevante producten of diensten te vinden, en geeft bedrijven de kans om hun bestaande klantenbinding te versterken.

Hogere conversie

Persoonlijke aanbevelingen zijn niet alleen nuttig voor de gebruiker, maar kunnen ook leiden tot hogere conversies en meer inkomsten voor bedrijven. Een recente studie toonde aan dat online winkels die persoonlijke aanbevelingen gebruiken een conversiepercentage van 4-5%, terwijl winkels zonder personalisatie slechts een conversiepercentage van 2,9% bereiken. Dit suggereert dat personalisatie een krachtig m is om de prestaties van een online winkel te verbeteren.