Categories
Reizen

Inpakken in een koffer, handtas, of reistas op wielen?

Ga je binnenkort een reis maken? Een rondreis met de truck of camper door Amerika, een jaartje studeren in Engeland of Scandinavië, een stedentrip naar Praag of Rome, of een heerlijke zonvakantie naar Zuid-Frankrijk, Spanje, of iets exotisch als Thailand – waar je ook heen gaat, de voorpret is heerlijk, maar helaas is inpak-stress altijd een grote domper op je enthousiasme. Maar als het eenmaal geregeld is stap jij zo met veel zekerheid de auto of het vliegtuig in!

Inpakken: waar begin je?

Voordat je begint met stressen over wat je allemaal mee moet nemen, is het altijd belangrijk om bij het begin te beginnen: iets om je spullen in te vervoeren. Een enorme hutkoffer, een echte backpacker-rugtas, een grote weekendtas, een handbagage-koffertje, noem maar op. Een tip van ons: ga voor een reistas op wielen! Alle voordelen van een tas, met voor-, zij-, binnen- en laptop vakken, makkelijk proppen als het nodig is, maar wel het gemak van achter je aan rollen in plaats van al dat gewicht op je rug. Met de kennis van de beschikbare inhoud van je tas of koffer en de vakjes die hebt kun je makkelijker nadenken over wat je waar het handigst op kunt bergen voordat je begint met inpakken. Plan dus alvast in je hoofd in wat waar handig is: waar je bijvoorbeeld makkelijk bij moet kunnen, wat juist goed opgeborgen moet zijn, enzovoort. Dan kun je daarna beginnen met inpakken, zonder dat je straks een uur loopt te zoeken naar iets wat al die tijd al ergens onderin je tas klaarlag.

Inpakken: het echte werk!

Als je hebt besloten waarin je je spullen mee op reis wil gaan nemen, en alvast ongeveer heb bedacht wat waar zou moeten (nog een tip van ons: al je reisdocumenten in een voorvakje, zodat je hier altijd makkelijk bij kunt – net als de spullen die je onderweg nodig hebt), wordt het tijd voor het echte werk: inpakken! Sommigen beginnen graag drie weken van tevoren omdat ze weten dat ze elke dag toch weer één dingetje verzinnen wat ze vergeten waren; anderen houden zich aan strakke checklist, zelfgemaakt of online gevonden; en weer anderen doen het de avond voor vertrek, want alles is toch te koop!

Op internet zijn talloze artikelen en video’s te vinden over je inpak essentials, en manieren om alles zo klein mogelijk te houden, bijvoorbeeld als je je strikt moeten houden aan de regels van een handbagage koffer. Kijk wat voor jou het beste werkt, en je leert vanzelf wat jouw inpak-stijl is!