Categories
Wonen

Vakantiehuis kopen of verkopen, wees je bewust van de inrichting

Een vakantiehuis is privilege waar veel mensen van dromen maar die maar weinig mensen kunnen waarmaken. Een vakantiehuis, vaak ook wel een tweede huis genoemd, is een huis waar mensen hun vakantie of vrije tijd doorbrengen. Dit kan zijn een stacaravan op een camping, een bungalow op een park, een appartement in spanje of een villa op ibiza. Vakantiehuizen bestaan er in ieder geval in vele soorten en maten. Ga je een vakantiehuis kopen of juist een vakantiehuis verkopen? Een ding is ten alle tijden ontzettend belangrijk… En dat is de inrichting!

Waarom de inrichting van een huis zo belangrijk is


Of je nu een, twee of drie huizen bezit, de inrichting van een huis is ontzettend bepalend voor de sfeer. De inrichting maakt of kraakt je huis als het ware. In je woon/leefhuis waar we het grootste gedeelte van de tijd doorbrengen is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat er ook geleefd kan worden, zeker als er kinderen zijn. Het mag een rommeltje zijn, een beetje een knus gevoel geven en als iets vies wordt is het allemaal niet zo erg. Met een vakantiehuis ligt dit echter anders. Op vakantie wil je ook het gevoel hebben dat je er echt even tussenuit bent en zit je er vaak niet op te wachten dat op een rommelig, knussig huis. Je wilt je juist even een hele andere omgeving om je heen. Strak, schoon, ruimtelijk en licht zijn kenmerken die vakantiehuizen vaak wel met zich meedragen.

Inrichtingsideeën als je een vakantiehuis gaat kopen


Als je een vakantiehuis gaat kopen is het goed om voor jezelf vaststellen in wat voor soort omgeving je dit wilt gaan doen. Wil je een chaletje voor wintervakanties, een bungalow in de bossen om de zomers in door te brengen of juist een villa aan het strand. Aan de hand hiervan kun je namelijk ook de inrichting bepalen. Houten accenten pas bijvoorbeeld meer bij de winters of bosomgeving en industriële materialen passen meer bij een echt zomerhuis. Regel nummer 1 blijft voor alle huizen wel dat less more is. Niet teveel spullen, die heb je thuis al. Op vakantie wil je gewoon tot rust komen.

Inrichting bij je vakantiehuis verkopen


Ben je van plan je vakantiehuis te verkopen dan is inrichting ook ontzettend belangrijk. Uitstraling is namelijk het eerste waar een potentiële koper naar kijkt. Zorg dat je vakantiehuis opgeruimd is en dat alle overbodige attributen uit het huis zijn verwijderd. Zorg dat het huis ruimtelijk en groot oogt. Daarnaast wil je niet te zware kleuren en materialen gebruiken zoals zwart of donkerblauw op grote vlakken. Ga liever voor pasteltinten om het zacht en vriendelijk te houden.