Categories
Financieel

Voordelig een occasion kopen

Je wil graag mobiel zijn? Maar je wil voor de aanschaf van een auto toch niet teveel betalen? Kijk dan voor een import auto van bijvoorbeeld Toyota occasions. Je ziet nieuwe en jonge auto's die allen tiptop in orde zijn, het nog velen jaren volhouden zonder andere garagekosten dan tanken, keuren, en onderhoud. In deze tekst een uitleg hoe het kan dat je voordelig een prima auto aan kan schaffen.

Als particulier heb je de luxe

In Nederland gaan op jaarbasis zo'n half miljoen voertuigen op kenteken. Daar zit ook een bus en hijskraan bij, maar het merendeel blijft toch de middenklasser personenauto. Vaak gaan die auto's de lease in, en bedrijven leasen dan zo'n nieuwe auto. Na 36 maanden loopt het contract af. Dankzij de leaseconstructie is de auto goed onderhouden, en er zitten auto's bij die geen noemenswaardige schade hebben gehad. De auto is volgens de bedrijven afgeschreven en heeft alleen nog maar een restwaarde die stukken lager is dan de nieuwwaarde, echter het is gebruikt en ondanks het krasje op de bumper, nog een prima auto. Als particulier heb je dan de luxe dat je een goede auto kan kopen tegen een lage prijs.

Het voordeel ligt voor het oprapen

De import auto van bijvoorbeeld het merk Toyota is dan een voorbeeld van het geluk wat je als particulier hebt. Ieder jaar opnieuw komt er weer veel aanbod, voor een klein landje met maar zeventien miljoen inwoners is een half miljoen nieuwe kentekens per jaar veel. Ooit ben je dan die 36 maanden verder, en dan moeten die auto's, als ze nog goed zijn, de handel in. Jij kiest dan de beste uit, en bedenk: je hebt alle keuze. Als je de kleur niet mooi vindt, dan kijk je gewoon verder voor die auto die je wil ziet zitten, er is immers toch keuze genoeg. Maar stel dat jij een auto van 36 maanden te oud vindt?

Toyota occasion voor een lage aanschafprijs

Zoals het altijd in de handel gaat, er is vraag en aanbod. Met een import auto kun je kiezen uit nog meer auto's. Gelijk in voorgaand voorbeeld, een gebruikte auto die bijna de helft kost van nieuw, maar bij lange na niet half versleten is, hoe komt dat? Omdat er ieder jaar een half miljoen nieuwe komen. Dus wees geen dief van je eigen portemonnee als je als particulier een auto gaat kopen. Jij kan de auto niet afschrijven bij de belasting, dus de afschrijving is voor de vorige eigenaar. Jij hebt enkel de voordelen.