Categories
Lifestyle

Waarom gebruiken mensen voedingssupplementen?

Als je bent zoals de meeste mensen, dan denk je waarschijnlijk aan supplementen als iets dat alleen atleten gebruiken om hun prestaties te verbeteren. Er zijn tegenwoordig echter veel verschillende soorten supplementen op de markt, en ze kunnen een geweldige manier zijn om je gezondheid te ondersteunen als ze correct worden gebruikt. In deze blogpost bespreken we welke supplementen er zijn en hoe ze jou kunnen helpen. We gaan het hebben over de standaard supplementen die de meeste mensen nemen, maar ook over twee supplementen die wat minder bekend zijn, en die in de laatste jaren steeds meer gebruikt worden. Dus als je voedingssupplementen een interessant onderwerp vindt, lees dan vooral verder!

Vitamines en mineralen

Over het algemeen gebruiken mensen vitamines en mineralen om hun gezondheid te ondersteunen. Veel mensen nemen multivitaminen om de tekorten in hun inname van voedingsstoffen op te vullen. Anderen kunnen specifieke vitamines of mineralen nemen om een zwaar tekort of kwaal aan te pakken. Hoewel supplementen niet voor iedereen nodig zijn, kunnen ze bij correct gebruik een gunstige manier zijn om de gezondheid te verbeteren. Nu is het wel zo dat als je een gezonde leefstijl hebt met een gevarieerd voedingspatroon, bestaande uit veel verschillende soorten groenten en fruit, je al een hoop multivitamines binnen krijgt uit puur je voeding. Echter kan het aanvullen en ondersteunen met supplementen zorgen voor een verbeterde gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan vitamine en mineraal supplementen zoals vitamine C, vitamine D, zink, ijzer en magnesium. Visolie is ook een supplement wat door veel mensen extra wordt genomen naast voeding.

Pterostilbeen

Nu zijn er ook een aantal supplementen die wellicht wat minder bekend zijn, en waar je dan ook niet zo snel aan denkt. Echter zijn dit supplementen die langzaam in populariteit en gebruik beginnen te groeien. Een van deze supplementen is Pterostilbeen. Pterostilbeen is een verbinding die voorkomt in bepaalde planten, waaronder bosbessen en druiven. Het heeft veel potentiële gezondheidsvoordelen, en steeds meer mensen gebruiken het dan ook als natuurlijk voedingssupplement. Er is echter meer onderzoek nodig om de specifieke voordelen van Pterostilbeen te bepalen en hoeveel moet worden ingenomen voor optimale resultaten. Tot nu toe lijkt Pterostilbeen veilig te zijn als supplementvorm, maar het is altijd het beste om met een professional in de gezondheidszorg te praten voordat je met een nieuw supplement regime begint.

Fosfatidylserine

Fosfatidylserine is een fosfolipide molecuul dat is samengesteld uit twee vetzuren en één serinegroep. Het wordt aangetroffen in celmembranen, waar het helpt bij het reguleren van belangrijke cellulaire functies. Hoewel de rol ervan in het lichaam nog niet volledig wordt begrepen, suggereert voorlopig bewijs dat Fosfatidylserine tal van gezondheidsvoordelen kan hebben. Daarom wordt het sinds de laatste jaren ook steeds meer gebruikt door mensen als supplement om hun gezonde leefstijl te ondersteunen. Ook met dit supplement is, net als ieder nieuwe supplementvorm, aangeraden om eerst met een huisarts te praten over de voordelen.