Categories
Nieuws

Wat wordt er bedoeld met het goede gesprek? 

Het goede gesprek kun je op een hoop verschillende manieren interpreteren. Dit is natuurlijk afhankelijk van de situatie waar je in zit en welk gesprek je eigenlijk zou moeten hebben. Vaak wordt er met het goede gesprek door organisaties een belangrijk HR-thema bedoeld. Een andere benaming die ze gebruiken voor dit gesprek is ook wel het continue dialoog die wordt toegepast op de gang binnen een organisatie.

 

Het hebben van een goed gesprek en de toegevoegde waarde

Door het goede gesprek te hebben met een werknemer, maar sowieso in het leven kan je erg vooruit helpen. Wanneer jij ergens mee zit of iets wilt verbeteren is het belangrijk om te kijken naar waar het fout gaat of er verbeterpunten zijn te vinden. Door een gesprek aan te gaan en een kijk van meerdere mensen op een situatie te krijgen, krijg je een beter inzicht op de situatie. Door een goed gesprek te hebben met werknemers kun je ervoor zorgen dat de werknemers beter gaan presteren en zich meer betrokken voelen bij de onderneming dan eerst. Het is echter niet zo eenvoudig om als een HR richting te geven aan de gesprekken die er dagelijks in de praktijk plaatsvinden.  

 

Wat is het goede gesprek nu eigenlijk?

Het klinkt natuurlijk erg logisch om te kiezen voor het hebben van een goed gesprek. Er is niemand die er voor zou kiezen om een slecht gesprek te hebben, als je ook een goed gesprek zou hebben. In praktijk is dit echter een stuk ingewikkelder dan je denkt. Om erachter te komen wat een goed gesprek is zijn er een paar vragen die jij jezelf moet beantwoorden. De essentie van een goed gesprek is dat het de prestaties en de betrokkenheid van een werknemer verhoogd.