Categories
Lifestyle

Welke bootstoel is het meest geschikt voor jou?

Het wordt weer voorjaar, en als echt Hollanders doen we toch niks liever dan het water opgaan? Je kunt een bootje huren, maar als je een eigen bootje in bezit hebt ben je net iets vrijer in de mogelijkheden. Je kunt je eigen tijden en de inrichting van de boot bepalen. Als je een opknapper hebt gekocht, of gewoon toe bent aan wat nieuws dan helpen we jou in deze blog met het uitzoeken van de perfecte bootstoel.

Klapstoelen

Klapstoelen zijn ideaal als je wat vrienden uitnodigt om samen een stukje te gaan varen. Als je de stoelen niet nodig bent klap je ze zo weer in elkaar en zijn ze makkelijk op te bergen. Je hebt er echter wel wat ruimte voor nodig. Als je een whaly boot hebt dan kun je bijvoorbeeld minder vrienden uitnodigen dan wanneer je beschikt over een sloep. De klapstoel is beter geschikt voor grotere boten waar je een tafeltje op het dek kunt zetten. Als je na een dagje varen ergens aan wal ligt kun je gezamenlijk genieten van een heerlijk diner. Maar die tafel en die stoelen wil je natuurlijk niet de hele dag in de weg hebben zitten. Daarom beschikken veel van dat soort boten over klapstoelen. Overdag mooi uit de weg, maar ’s avonds of met extra visite vol op in gebruik.

Stuurstoelen

Stuurstoelen geven de boot vaak een luxere uitstraling. Vaak worden ze van leer gemaakt, dat is ook makkelijk schoon te houden. Je hebt stuurstoelen die er simpel uitzien, maar je hebt ook sportieve stoelen of luxere uitvoering. Genoeg keuze voor iedere portemonnee! Veel stuurstoelen hebben een draaifunctie. Superhandig als de boot stilligt en je met je gezicht naar het gezelschap wil zitten. Vaak worden stuurstoelen namelijk vastgeschroefd aan de vloer. Je wilt namelijk voorkomen dat de stoel gaat schuiven als je aan het varen bent. Je wilt natuurlijk geen gevaarlijke situaties laten ontstaan.

Rug aan rug stoelen

De naam zegt het al, deze type stoelen zijn rug aan rug vastgemaakt. Dit soort stoelen wordt vooral gebruikt op speedboten. De ruimte op een speedboot is nihil. Er moet dus gebruik worden gemaakt van ruimtebesparende meubels. Rug aan rug stoelen zijn weer 2 extra zitplekken. Handig voor als je je vrienden wil laten zien hoe hard je nieuwe aanwinst kan gaan. Geloof me, dan wil je wel even de mogelijkheid hebben om te kunnen zitten en dat is natuurlijk wel zo prettig om hier aandacht aan te besteden.