Categories
Financieel

Ziektekosten vergelijken?

Iedereen heeft andere ziektekosten. Een fervent sporter heeft bijvoorbeeld kans op bepaalde blessures, terwijl iemand anders wellicht een bepaalde chronische ziekte heeft. Oude mensen hebben vaker behoefte aan bepaalde hulpmiddelen, zoals een bril of een gehoorapparaat. Je hoeft je ziektekosten niet te vergelijken met de ziektekosten van iemand anders. Het is wel goed om stil te staan bij de ziektekosten die door je ziektekostenverzekering worden vergoed. Wellicht is er  een andere zorgverzekering die beter past bij je in het nieuwe jaar te verwachten ziektekosten. Je moet de in het nieuwe jaar te verwachten ziektekosten dus vergelijken met de ziektekosten die door een bepaalde zorgverzekering worden vergoed. Je moet dus op zoek naar de perfecte ‘match’.

Bepaal welk pakket je nodig hebt

Je moet de te kiezen zorgverzekering dus afstemmen op de te verwachten ziektekosten. Belangrijk is om eerst de vraag te beantwoorden of je denkt dat je het komend jaar veel of weinig ziektekosten verwacht te hebben. Dan kun je de juiste verzekering kiezen. Het kiezen van de juiste verzekering helpt je om je ziektekosten het komend jaar binnen de perken te houden. 

  • Verwacht je weinig ziektekosten te hebben? Dan is het basisverzekering een goede optie. Deze verplichte basisverzekering dekt de noodzakelijke medische hulp van het ziekenhuis en van de huisarts.
  • Kies je voor een basisverzekering en een beperkte aanvulling? Dan worden bijvoorbeeld ook fysiotherapie en de tandartskosten tot een bepaald bedrag gedekt.
  • Kies je voor een basisverzekering en een uitgebreide aanvulling. Dan worden fysiotherapie, tandartskosten en bijvoorbeeld een bril vrijwel volledig vergoed. Bedenk wel dat pakketten die alles dekken prijzig zijn. Je betaalt dus veel extra premie. Sluit een dergelijke verzekering dus alleen af als je zeker weet dat je veel ziektekosten denkt te hebben in het nieuwe jaar.

Zorgverzekering 2020: zoeken naar de juiste zorgverzekering

Natuurlijk wil ook jij je ziektekosten het komend jaar binnen de perken houden. Dan moet je je de te verwachten ziektekosten vergelijken met de zorgverzekeringen 2020. Welke zorgverzekering biedt de juiste vergoeding, een vergoeding die dus goed past bij je te verwachten zorgkosten? Natuurlijk hoef je daarvoor niet allerlei websites van zorgverzekeraars te bezoeken. Er zijn diverse websites waar je snel en gemakkelijk de juiste aanbieding krijgt voor de zorgverzekering waar je naar op zoek bent. Na het invullen van je wensen en eisen verschijnen de ziektekostenverzekeringen met de voor jou juiste zorgaanbieding  direct in beeld. Ook jij kunt dus op zoek naar de juiste zorgverzekering 2020