Categories
Lifestyle

1001 nacht, maar dan in je eigen huisje

Een Marokkaans interieur is exotisch, elegant en kleurrijk. De stijl ontstond in de jaren ’70 toen het interieurbeeld langzaamaan meer beïnvloed werd door andere culturen. De etnische woonstijl was geboren. De Marokkaanse stijl kenmerkt zich door mysterieuze lampen, een mix van prints en texturen en speelse vormen.

#1 Marokkaanse kussens

Marokkaanse kussens mogen niet ontbreken in een Marokkaans interieur. Ga voor stijlvolle zwart-witte exemplaren of kies juist voor een mix aan kleur.

 

#2 Vloerkleed

Je hebt vast het bekende Beni Ouarain tapijt wel eens gezien, of anders een namaakexemplaar hiervan. Dit is een wit kleed met een zwart patroon. Ook heb je een ander kleed, het Azilal kleed. Het is vernoemd naar de plek waar deze oorspronkelijk vandaan komt: het dorpje Azilal in het Marokkaanse Atlasgebergte. En wil je liever een ander kleed in je interieur? Je hebt ook mooie vintage tapijten die je gemakkelijk bij je interieur kan voegen. 

 

#3 Marokkaanse tegels badkamer

Je denkt al snel aan de woonkamer bij de Marokkaanse stijl maar je kunt deze overal in huis integreren. Ook in de badkamer. Nog meer in Oosterse sferen komen op deze plek? Denk dan aan een Marokkaanse wastafel.

 

#4 Rijkelijk decoreren

De truc voor een Marokkaanse interieur is om rijkelijk te decoreren. Een accessoires meer of minder maakt niet uit. Deze zorgen namelijk voor veel sfeer en warmte in je interieur. Ook mogen we de planten niet vergeten, deze maken het plaatje extra exotisch.

 

#5 Poef

Poefs ademen Marokko en het Midden-Oosten. Combineer er een aantal met elkaar voor nog meer impact.

 

#6 Textuur

Wissel verschillende texturen met elkaar af: zo voeg je diepte aan je interieur toe.

 

#7 Achterwand keuken

Gebruik Marrokaanse tegels voor in de keuken. Zo maak je een eyecatcher achterwand in de keuken.

 

#8 Marokkaanse verlichting

Natuurlijk mogen Oosters lampen niet ontbreken. Kies voor deze kleurrijke exemplaren of de mystieke filigrain lamp.

 

#9 Mix met natuurlijke materialen

Mix and match. Dat geldt voor kleuren en materialen. Vooral natuurlijke materialen zorgen voor een boho sfeer in huis, helemaal als je ze afwisselt met diepe, stemmige kleuren en materialen als fluweel en wol.

 

#10 Prints combineren

Marrokaanse prints zijn allemaal zo uitgesproken dat ze niet eens meer met elkaar vloeken. Houd je zeker niet in als het gaat om het combineren van prints.

 

#11 Een nis maken

Een nis is een mysterieuze, knusse toevoeging in huis. Maak deze compleet met veel kussens in warme tinten.

 

#12 Combineer met andere woonstijlen

De Marokkaanse stijl is perfect om met andere woonstijlen te combineren. Vooral de combinatie met het Scandinavische interieur werkt erg goed. Deze meer minimalistische woonstijl houdt de bonte Marokkaanse look in toom.