Categories
Wonen

Zorg voor mooi groen in de eigen tuin

Na de koude winter en lente is het in ons land eindelijk weer tijd om van het warmere weer te kunnen genieten. Sommige mensen gaan daarvoor naar het strand of naar het park. Toch zijn er ook nog steeds genoeg huizen die gewoon hun eigen tuin hebben om buiten van de zon te kunnen genieten. Wanneer er een tuin bij het huis zit, steek men in de meeste gevallen veel tijd en moeite in de tuin om er zo voor te zorgen dat deze goed onderhouden wordt. Dit betekent dat de bloemen en planten er goed uit moeten zien, het zitgedeelte in de tuin moet netjes zijn en de grond moet goed onderhouden worden. Toch kan het helaas soms voorkomen dat het groen in de tuin aangetast wordt door bijvoorbeeld insecten. Er zijn verschillende soorten insecten die ervoor kunnen zorgen dat de grond en planten er niet op hun best uitzien. Gelukkig kan hier in de meeste gevallen iets tegen worden gedaan. 

 

Engerlingen bestrijden

Engerlingen bestrijden kan bijvoorbeeld soms nodig zijn om de grond in de tuin er goed uit te laten blijven zien. Engerlingen zijn namelijk larven die de grond op een vervelende manier kunnen aantasten. Deze larven zullen van de wortels in de grond eten, waardoor de planten en het gras niet op de juiste manier zullen kunnen groeien. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor het groen in de tuin en daarom is het belangrijk om iets tegen deze insecten te doen. Met aaltjes kunnen de larven bijvoorbeeld aangepakt worden. De aaltjes moeten in de grond geplaatst worden en vervolgens zullen deze aaltjes ervoor zorgen dat de engerlingen verdwijnen en zich niet verder zullen verspreiden. Hierdoor zullen deze insecten op een natuurlijke manier uit de grond van de tuin verwijderd kunnen worden. 

 

Wolluis bestrijden

De wolluis is een ander insect dat ook bestreden moet worden in de tuin. Dit insect kan de planten namelijk opeten en vervuilen met de wol die gecreëerd wordt. Daar heeft dit insect dan ook de naam aan te danken. Een ander woord voor de wolluis is ook wel witte luis, door de opvallende kleur die zij hebben. Het ‘wol’ dat ontstaat door deze luizen zal de planten er niet mooi uit laten zien. Het is dan ook aan te raden om er iets aan te doen. Een roofkever, zoals een lieveheersbeestje kan hiervoor de ideale oplossing bieden. Deze roofkevers zullen de wolluis bestrijden, namelijk door ze te eten en verjagen, waardoor de planten er al snel weer mooi groen uit zullen gaan zien.