Categories
Reizen

3 redenen om tijdens je vakantie op Curaçao een auto te huren

3 redenen om tijdens je vakantie op Curaçao een auto te huren

Heb je de vliegtickets voor je vakantie op Curaçao geboekt? Tijd om aan de slag te gaan met een lijstje van bezienswaardigheden, die je tijdens je verblijf op het eiland wilt bekijken. Al snel kom je erachter, dat het huren van een auto op Curaçao geen gek idee is. Mocht je nog overwegen om het openbaar vervoer of een taxi te nemen, dan vind je in dit artikel drie redenen om toch voor de huurauto te gaan. Aan welke van deze voordelen van een auto huren had je zelf al gedacht?

#1: een auto huren kan voordeliger zijn

Wist je dat het huren van een auto voordeliger kan zijn dan het gebruik van bijvoorbeeld de taxidiensten op het eiland? Dit geldt in het bijzonder voor langere vakanties op Curaçao. Een auto huren wordt relatief gezien voordeliger, naarmate je dit voor een langere periode doet. Bij vakanties van enkele dagen zal een auto huren niet altijd goedkoper zijn. 

Tip: er zijn Nederlandse websites waarop je het aanbod van verschillende verhuurders met elkaar kunt vergelijken. Zo vind je altijd de beste deal voor jouw vakantie! 

#2: voel de vrijheid die Curaçao je biedt

Een auto huren op Curaçao geeft je ontzettend veel vrijheid. Je bent niet afhankelijk van buslijnen op het eiland, die lang niet altijd op tijd bij de bushalte verschijnen. Daarbij heb je de mogelijkheid om plekken te bezoeken, waar je met een bus vaak niet komt. Reis de verschillende strandjes af, of bezoek de verschillende plaatsen op het eiland. 

#3: direct naar je accommodatie met de auto

Veel van de verhuurders van huurauto’s zitten gevestigd op de luchthaven van Curaçao. Dit betekent dat je direct na je vlucht naar het hotel of appartement kunt reizen. Ideaal, want je hoeft niet op de taxi of bus te wachten. Controleer je huurauto bij het afhalen hiervan goed op schade. Het voorkomt dat je achteraf een hoge rekening toegestuurd krijgt!