Categories
Lifestyle

3 redenen waarom motorrijden geweldig is

Ben je van plan om een motorrijbewijs te gaan halen om vervolgens heerlijk voor de lol kilometers te maken op je nieuwe motor? Om je nog meer te overtuigen om zo snel mogelijk je motorrijbewijs te halen hebben wij in dit artikel 3 redenen op een rijtje gezet waarom motorrijden zo geweldig is.

Reden 1. Motorrijden is goedkoper dan autorijden

Een auto kost ons Nederlanders gemiddeld vijf á zes honderd euro per maand. Dat is veel geld wat je enkel betaald om van A naar B te komen. Als motorrijder ben je maandelijks honderden euro’s voordeliger uit. Dit is natuurlijk een goede reden om je aankopen als de motor, motorkleding en het motorrijbewijs te verantwoorden. In het begin kost dit allemaal een flinke smak geld, maar als je nagaat dat het uiteindelijk maandelijks minder kosten met zich meebrengt dan is het een goede investering.

Reden 2. Geen last van vervelende files

Die vervelende files in Nederland, wie ergert zich er niet aan? Ook lijken ze steeds vaker voor te komen en langer te duren. Het grote voordeel van motorrijden is dat je tussen de file door mag rijden, waardoor je bijna nooit stil komt te staan bij file. Zeker als je dagelijks door je werk in de file staat kan het veel tijd schelen om met de motor naar je werk te gaan.

Reden 3. Ontdek de mooiste wegen

Met je motor maak je voor de lol kilometers waardoor je soms voor een andere route kiest. Als je met de auto onderweg gaat zal je waarschijnlijk bijna altijd voor de snelste route kiezen. Motorrijden zorgt ervoor dat je met plezier onderweg gaat en voor de lol een ommetje maakt om de mooiste plekken te ontdekken. Zo kom je op plekken waar je normaal nooit zou komen!