Categories
Reizen

Tips voor een veilige wintersport

Vroeger was er nauwelijks iemand op de piste te vinden met een helm. Tegenwoordig is dat gelukkig anders, zowel kinderen als volwassenen op piste dragen nu een skihelm. Dit is natuurlijk een goede ontwikkeling voor een veilige wintersport vakantie. In dit artikelen geven we handige tips voor een veilige wintersport!

Tip 1. Draag een skihelm

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker als je de piste op gaat. Daarom is het verstandig om een goede skihelm te dragen. Zoals hierboven gezegd is het dragen van een helm op de piste niet meer weg te denken. Skigebieden besteden tegenwoordig veel aandacht aan de veiligheid van wintersporters en adviseren (in sommige gevallen verplichten) ze dan ook om een skihelm te dragen. Een helm beschermt je hoofd als je een ongeluk op de piste krijgt, wat het risico op letsel verkleind.

Sinds 2005 is een skihelm in Italiƫ verplicht voor kinderen tot en met 14 jaar. In Oostenrijk is er in sommige provincies ook helmplicht voor kinderen tot en met 15 jaar. Deze provincies zijn Karinthiƫ, Stiermarken, Burgenland, Neder-Oostenrijk en Salzburg. Wij adviseren altijd: wel of geen verplichting, draag altijd een skihelm op de piste.

Tip 2. Gedrag op de piste

Ieder skigebied heeft zo zijn regels, maar voor het grootste deel bepaal je zelf de veiligheid tijdens het wintersporten. Daarom is het belangrijk om je snelheid te beheersen en natuurlijk moet je alleen pistes doen waarvan je weet dat je die kan. Volg daarom de pisteregels en bovenstaande tips voor een veilige wintersport vakantie.

Tip 3. Draag een skibril

Het is belangrijk om tijdens wintersport een goede skibril te hebben. Skibrillen sluiten goed aan op het gezicht waardoor je ogen beschermd worden tegen sneeuwblindheid. Ook zijn ze vaak voorzien van anti-fog regeling. Zo heb je altijd goed zicht tijdens ieder weertype.