Categories
Reizen

3 tips om kosten te besparen bij het boeken van een vakantie

Wil je binnenkort weer op vakantie? Dan is het altijd fijn om wat kosten te besparen. In deze blog geven we jouw een aantal tips hoe je dit het beste kan doen, waardoor je wat extra geld overhoudt om te besteden tijdens je vakantie (bijvoorbeeld aan lekker eten).

Kies prijs boven comfort

Wanneer je wilt besparen op je kosten, zal je altijd wat moeten inleveren. Vaak lever je tijdens je vakantie in op comfort. Denk bijvoorbeeld aan je vliegreis. Vliegen met een low-budget maatschappij betekend automatisch minder beenruimte en minder goede service. Een langere overstap scheelt ook geld, je moet alleen wel langer wachten. Koop je bijvoorbeeld vliegtickets Turkije? Dan hoef je niet extreem lang te vliegen en is inleveren op comfort vaak niet het grootse probleem. Zeker wanneer je bedenkt dat je het geld wat je bespaard tijdens het vliegen, kan gebruiken voor andere leuke dingen in Turkije zelf.

Gebruik verschillende apparaten

Check altijd of jouw vliegticket goedkoper is op een ander apparaat (op een ander wifinetwerk). Vaak worden de prijzen duurder wanneer je er vaker op zoekt. Je kan ook gebruik maken van een VPN op je computer waardoor je geen geschiedenis achterlaat bij het zoeken. Het nadeel hieraan is, is dat je geen gepersonaliseerde advertenties krijgt. Hierdoor heb je de kans om bijvoorbeeld een actie mis te lopen.

Bespaar onverwachte kosten

Bespaar onverwachte kosten door alle informatie op een rijtje te hebben. Waar ga je heen? Heb je voor dit land vaccinaties nodig, een paspoort, en hoelang blijf je? Wellicht is een visum verplicht. Dit zijn allemaal dingen die per land verschillen. Met een goede voorbereiding loop je in iedergeval niet tegen onverwachte kosten aan. Een aantal veel voorkomende kostenposten staan hieronder op een rijtje:

  • Paspoort
  • Vaccinaties
  • (Malaria)pillen
  • Visum

Eten op locatie

Dit is niet persé geld dat je bespaard bij het boeken, maar hier kan je wel veel geld op besparen. De leef-kosten is per land erg verschillend. Je kan ervoor kiezen om naar een land af te reizen waar je minimale kosten betaald aan bijvoorbeeld eerste levensbehoeften (zoals eten en drinken en overnachtingen). Je zou dit eventueel vooraf kunnen bekijken bij het boeken, maar we gaan ervan uit dat je al een bestemming op het oog hebt. Je kan bijvoorbeeld op reis gaan naar Azië. In Azië zijn landen zoals Vietnam en Laos erg goedkoop en ben je voor 10 tot 15 euro per dag klaar (inclusief overnachting).