Categories
Business

3 Vergaderruimten ontwerp ideetjes voor creatiever en effectiever vergaderen

De vergaderruimte is een plek waar je klanten, leveranciers en andere zakenrelaties ontvangt, en ook vergaderingen of creatieve sessies organiseert. Vergaderingen kunnen soms heel lang duren. Om de actieve betrokkenheid van de deelnemers te stimuleren, is het van belang dat de vergaderruimte goed ingericht is. Heb je inspiratie nodig om je geschikte vergaderlocatie in te richten? Hier zijn enkele ontwerp ideetjes voor een goed ingerichte vergaderruimte.

Verfraai je vergaderruimte met planten

Planten zijn niet alleen mooi en sierlijk voor je kantoorruimte maar ze zijn ook ontzettend goed voor je gezondheid. Planten produceren zuurstof en helpen je om beter geconcentreerd bezig te zijn. Door de aroma die planten uitstoten kun je ontspannend te werk gaan. Als je lavendel in je slaapkamer hebt, slaap je binnen een mum van tijd gegarandeerd als een roos. Ben je gevoelig voor de griepvirussen tijdens de winterperiode, dan kunnen planten in de vergaderruimte je helpen om gezond te blijven. Planten zijn namelijk luchtbevochtigers en helpen voorkomen dat keelpijn of een verstopte neus en zelfs hoesten erger worden. Planten produceren niet alleen maar zuurstof maar helpen ook om de lucht te verschonen van giftige stoffen zoals benzeen, xyleen, ammonia etcera.  Planten zorgen ook een lagere bloeddruk en minder stress op de werkvloer. Door planten in je vergaderruimte te plaatsen, breng je meer van de natuur naar binnen.

Geef de muur de juiste tint

Bij een vergaderruimte en kantoorinrichting speelt de kleur ook een voorname rol. Bepaalde kleuren en kleurencombinaties zorgen voor een hoge concentratie, verhoogde werklust, positieve houding en doorzettingsvermogen. Voor ruimtes waarin niet veel daglicht schijnt, is blauw een ideale kleur. Blauw brengt een gevoel van kalmte en sereniteit over. Je kunt voor de creativiteit een combinatie maken van hemelblauw en fel blauw. Grijstinten of aardetinten stimuleren de onderlinge communicatie en laten de medewerkers geestelijk en lichamelijk ontspannen. De wand waarop presentaties worden geprojecteerd wordt daarom het liefst grijs getint zodat de presentatie met onverdeelde aandacht gevolgd kan worden.

Rood kan zowel positief als negatief beïnvloeden. Wees dus voorzichtig met de hoeveelheid rode kleuren in je vergaderruimte. Het is af te raden om alle vier de wanden van je vergaderruimte rood te kleuren omdat rood geassocieerd wordt met boosheid en onwetendheid. De warme kleur rood kun je het liefst combineren met koele grijze tinten. Je hoeft je vergaderruimte niet formeel in te richten maar je kunt wat kleur toevoegen zodat het meer sfeer krijgt. Je kunt ook creatief zijn door te kiezen voor gekleurde stoelen. Met wat extra kleur is jouw vergaderruimte sfeervol, professioneel, formeel en representatief.

Zorg voor een flexibele inrichting van je vergaderruimte

Bij flexwerken in Amsterdam vergader je online maar dit kan ook anders. Een flexibele vergaderruimte leent zich goed voor verschillende doeleinden. Je kunt er een formele vergadering houden aan een grote tafel of snel alle tafels en stoelen aan een kant zetten voor een interactief spel tijdens een creatieve sessie of een presentatie. Om een flexibele vergaderruimte te creëren heb je flexibele meubilair nodig. Enkele flexibele meubilair zijn vergaderstoelen op wielen, opklapbare tafels of een staande vergadertafel.

Met deze ontwerpideetjes voor een creatieve vergaderruimte zullen je medewerkers zich niet vervelen van de lange vergaderingen. De vergaderingen verlopen effectiever en je haalt het beste uit je medewerkers.