Categories
Mode

kleding tijdens de zomerperiode

Hitte, hitte en nog eens hitte. De zomer is een seizoen waarin er veel te doen is en mensen vaak buiten te bevinden zijn. Wie wil nou binnen zitten met mooi weer? Niemand denk ik. Maar tijdens de zomer is het erg moeilijk om je goed te kleden. Wanneer kleed je je te warm of te bloot aan? Dat is een lastige. Je gaat over straat als je te dikke kleding aan hebt, en als je te bloot aangekleed bent word je van alle kanten aangekeken.

Jassen dragen tijdens de zomer gebeurd vrij weinig tot niet. Maar het kan natuurlijk dat het de ene dag wat warmer is dan de ander. Dus zou het zo kunnen zijn dat je wel een jas nodig zal hebben. Vooral omdat men in de zomertijd gemiddeld langer op straat blijft en het in de avond wat frisjes word. Maar welke jas is nou eigenlijk geschikt voor de zomer. Een zomerjas vinden kan een dingetje zijn. Maar tegenwoordig zijn er veel merken die zomer geschikte jassen uitbrengen.

Als ik kijk naar wat voor soort “jassen” ik terug zie komen in zomertijd zijn dat vooral spijkerjassen.

Jassen tijdens de zomer

Spijkerjassen waren vroeger heel erg in, maar waren een hele tijd uit de mode. Nu worden ze zo ontworpen, dat ze nog mee gaan met de trends van nu. Je hebt bijvoorbeeld spijkerjassen met icoontjes erin verwerkt, spijkerjasjes met scheurtjes maar ook in allerlei verschillende kleuren. Behalve spijkerjassen worden er ook dunnere vestjes ontworpen.

Net zoals jassen blijven de langere broeken ook wat vaker in de kast hangen. T-shirt met lange mouwen worden vaak ook vergeten en naar sneakers en laarzen worden niet eens naar omgekeken.

Behalve de kleding die je draagt is het ook belangrijk om gehydrateerd te blijven. Door alle lol die we hebben op zo een mooie zomerdag vergeten wij vaak goed te blijven drinken. Dit kan erg gevaarlijk zijn doordat je door de hitte gaat zweten. Als je zweet verlies je vocht en kun je dus uitdrogen.

Tips om gehydrateerd te blijven

Koop een waterfles die handig mee te nemen is. Je hebt ze te koop in allerlei maten en kleuren. En ze zijn bijna over te verkrijgen. In de action, Big Bazaar of in de Kruidvat heb je ze al voor heel goedkoop. Neem de fles al gevuld mee op straat en probeer wanneer je merkt dat je het te benauwd krijgt een paar slokken te nemen. Dit koelt je af en voorkomt dat je uitdroogt.