Categories
Wonen

5 verschillende soorten trapleuningen

Ben je op zoek naar inspiratie voor de nieuwe trapleuningen van jouw woning? In dit artikel zetten we vijf verschillende soorten leuningen voor je op een rijtje. Een trapleuning is onmisbaar om de trap veilig op en af te komen. Doordat de trapleuningen in diverse soorten en modellen worden aangeboden, vind je altijd een model die past bij jouw trap. Ga je voor een rechte of gebogen trapleuning? Er is keuze genoeg!

#1: houten trapleuningen voor thuis

Klassiek zijn de houten trapleuningen! Ze zijn al jaren ontzettend populair. Mede door het feit dat ze te combineren zijn met diverse interieurstijlen en een lange tijd meegaan. Ben je na verloop van tijd uitgekeken op de kleur van de houten trapleuning? Verf deze in dat geval opnieuw. Zo hoef je deze niet te vervangen!

#2: trapleuningen van metaal

In een industrieel ingerichte woning komen trapleuningen van metaal goed tot hun recht. Deze trapleuningen zijn stevig en hebben een stoere en robuuste uitstraling. Vaak worden deze trapleuningen in een zwarte kleur geleverd.

#3: touw als materiaal voor de trapleuning

Ben je op zoek naar een unieke trapleuning voor je woning? Overweeg dan een trapleuning van touw! Het staat heel stoer en past bijvoorbeeld bij een landelijke of mediterrane inrichting. Zorg dat het touw van een hoge kwaliteit is, om het rafelen hiervan te voorkomen.

#4: trapleuningen met en zonder takken

Niet alleen variëren trapleuningen in het materiaal waarvan deze gemaakt worden. Kies bijvoorbeeld ook tussen trapleuningen met en zonder takken. Deze takken lopen vanaf de trap naar de trapleuning. Vaak hebben ze dezelfde kleur als de trapleuning.

#5: glazen trapleuning in een modern huis

Een vijfde variant is de glazen trapleuning! Deze trapleuning past goed in een strak en modern ingerichte woning. In een klassiek, landelijk of industrieel ingericht huis komt dit type trapleuning minder goed tot z’n recht. Het heeft een ietwat koude uitstraling!

Ben je op zoek naar goedkope houten trapleuningen of een complete bouwpakket trap? In de webshop van Houtcompleet vind je trappen, trapleuningen en balustrades van hout die je zelf kunt monteren.