Categories
Financieel

Alles wat je moet weten over cryptocurrency

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de waarde van cryptocurrency de afgelopen tijd in de lift zit. Er zijn inmiddels al een hoop mensen miljonair door cryptomunten, maar er zijn nog maar weinig mensen die echt begrijpen wat cryptocurrency is. In het volgende artikel leg ik je haarfijn uit wat het is en hoe je cryptocurrency kunt kopen!

Wat is cryptocurrency eigenlijk?

In het kort is cryptocurrency niet meer dan digitale munten, die zonder tussenkomst van een bank of andere derde partij naar elkaar overgemaakt kunnen worden. De meeste bekende cryptocurrency is ongetwijfeld de Bitcoin. De uitvinden van de Bitcoin heeft niet alleen de digitale munt uitgevonden, maar ook het hele netwerk daarachter, namelijk de zogeheten blockchain. De blockhain is een openbaar kasboek, waarin iedereen kan zien wat er gebeurd. Aangezien het openbaar is, kan er geen fraude ontstaan en kloppen alle transacties. Ondanks dat het kasboek openbaar is, is het versturen en ontvangen 100% anoniem. Daarnaast zijn ook alle betalingen onomkeerbaar.

Heb je geen bank nodig?

Nee, doordat cryptocurrency direct van een persoon naar de andere gestuurd kan worden, worden banken buiten beschouwing gelaten. Op heb moment dat er een bankencrisis was, kwam de Bitcoin op. Waar de banken juist failliet gingen, steeg de Bitcoin juist in waarde!

Hoe koop ik cryptocurrency?

Voor beginners is het kopen van cryptocurrency heel onduidelijk. Hier volgen een aantal stappen die je kunt volgen om een klein beetje wegwijs te worden in de wereld van de cryptocurrency:

  1. Maak een account aan bij Coinbase
  2. Maak daar je account compleet
  3. Ga naar kopen/verkopen
  4. Vul in hoeveel je van een munt wilt kopen
  5. Klaar

Wanneer je deze stappen hebt gevolgd, zie je dit direct in je account staan. Zoals je ziet is dit niet moeilijk en kan iedereen cryptocurrency kopen!