Categories
Tech

De voordelen van een verfspuit

Het wordt weer lente en dat betekent: technisch weer. Veel mensen gaan beginnen met het opknappen van hun huis; zowel binnen als buiten. Ben jij van plan dit voorjaar weer veel werk aan te kunnen nemen zodra de maatregelen omtrent Corona weer wat versoepeld zijn? Lees dan dit bericht over handige tips voor de bouwprofessional tijdens het verven van grote oppervlakten!

Verschillende soorten werk

Als professional in de bouw weet je natuurlijk dat vrijwel elk oppervlak op een andere manier moet worden behandeld voordat je kunt gaan verven. In essentie komt er veel overeen, maar toch moet je goed kijken naar bepaalde kenmerken van jouw project.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de locatie van jouw project. Ga je binnen verven of wordt het een klus voor binnen? Wat is het materiaal waarop je gaat werken? Is het hout, metaal of iets anders? Is het oppervlak voorbehandeld? Houdt hier goed rekening met de zuiging van jouw oppervlak. Dit zijn allemaal vragen waar je jezelf mee bezig moet houden als je een goed eindresultaat neer wilt zetten voor jouw klanten.

Het is zowel voor binnen als voor buiten van groot belang dat je de onderlaag goed voorbehandeld met een grondlaag. En als die zit, hoe ga je dan verder?

Verven met een verfspuit

Nadat het oppervlak dat je wilt verven is voorbehandeld en geoptimaliseerd voor de verf, kan je gaan besluiten hoe je de klus wilt aanpakken. Voor een grote oppervlakten is het handiger om te werken met een verfspuit in plaats van een roller.

Dat is natuurlijk ook geen grote verassing als je kijkt naar het feit dat een verfspuit een stuk sneller werkt dan met een verfroller. Behalve dat het verven met een verfspuit sneller is, werkt een verfspuit ook makkelijker. Zeker als je kijkt naar plekken die lastig te bereiken zijn (zoals kleine hoekjes of achter radiatoren) is een verfspuit voordeliger. Neem dan nog in gedachten dat met een verfspuit de verf gelijkmatig wordt verdeeld over het oppervlak en er blijven bijna geen nadelen over!

Een verfspuit kopen of huren

Heb jij nog nooit met een verfspuit gewerkt? Dan is het aan te raden dit eens te doen. Dit zal ervoor zorgen dat je vele malen sneller klaar bent met een klus en zo door kunt naar de volgende. Een stuk sneller en efficiënter dus!

Wanneer je al wel ervaring hebt met een verfspuit maar er geen in jouw eigen bezig hebt is het een goede optie om een verfspuit aanschaffen. Dit kan makkelijk en snel bij Bouwmaat!