Categories
Wonen

Alles wat jij moet weten over epdm

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar het is wel handig om te weten wat epdm is. Epdm is een materiaal dat vergelijkbaar is met rubber en dat wordt gebruik voor de constructie van meerdere dingen. Op dit moment wordt het voornamelijk gebruikt voor het bedekken van daken, maar er zijn ook een aantal andere dingen die je er mee kunt doen. Het gebruik van epdm brengt een aantal verschillende voordelen met zich mee. Wat deze voordelen zijn kun je in dit artikel meer over vinden.

 

Wat is epdm nou eigenlijk?

epdm is een materiaal dat dus voornamelijk gebruikt wordt om daken te bedekken. Het is niet een materiaal dat ten opzichte van andere vergelijkbare materialen erg goedkoop is, maar als jij op zoek bent naar een hoge kwaliteit is epdm zeker een goede keuze. Epdm is van een sterk materiaal gemaakt en kan hierdoor goed tegen eigenlijk alle weersomstandigheden. Dit is wel zo handig als jij het op je dak wilt gaan plaatsen. Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van epdm of epdm lijm zal het bovendien mogelijk zijn om op je dak te lopen. Bij de meeste daken met dakpannen is dit niet mogelijk, omdat het gevaar dat er iets kapot gaat of je valt te groot is. Epdm heeft een levensduur van gemiddeld tussen de 40-50 jaar. Dat jij er iets meer aan kwijt bent dan aan andere materialen verdien je dus op de lange termijn eenvoudig terug. 

 

Denken aan het milieu

Wanneer jij actief met het helpen van het milieu bezig bent is epdm ook zeker een goede keuze. Als je epdm laat plaatsen op bijvoorbeeld het dak van je schuur zul je merken dat het voor planten een stuk makkelijker is om hier te groeien. De epdm laat het namelijk toe dat er bovenop het dak ruimte is voor wortels en water dat kan blijven liggen. Zo kun je van een dak vol met epdm ook nog eens wat leuks maken. Dit oogt een stuk leuker dan dat het dak grijs is en is ook nog eens goed voor het milieu. Het is handig om te weten dat epdm te gebruiken is op verschillende type daken. Het maakt hierbij niet uit wat de vorm is van het dak of wat de hoek ervan is. Je kunt de epdm zowel gebruik op platte als schuine daken.