Business

Een eigen e-commerce website starten? Lees onze tips!

Voordat je een e-commerce website kunt maken, moet je een aantal dingen beslissen. Eerst moet je kiezen wat voor soort website je precies wilt maken. Wil je een online winkel, een blog of een informatieve website? Vervolgens moet je een domeinnaam kiezen en een webhostingpakket uitzoeken. Als je dat gedaan hebt, kun je beginnen met het bouwen van je website.

1. Kies het type website

Als eerste moet je kiezen wat voor soort website je wilt maken. Wil je een online winkel, een blog of een informatieve website? Er zijn veel verschillende soorten e-commerce websites. Kies een website die bij jouw bedrijf past.

2. Kies een domeinnaam

Vervolgens moet je een domeinnaam kiezen. Kies een domeinnaam die kort en makkelijk te onthouden is. Doe wat onderzoek naar de verschillende domeinnamen die beschikbaar zijn.

3. Kies een webhostingpakket

Nadat je een domeinnaam hebt gekozen, moet je een webhostingpakket uitzoeken. Er zijn veel verschillende aanbieders van webhosting, dus neem de tijd om de verschillende pakketten te vergelijken. Kies een pakket dat past bij het type website dat je wilt maken.

4. Bouw je website

Als je eenmaal een domeinnaam en een webhostingpakket hebt gekozen, kun je beginnen met het bouwen van je website. Je kunt website maken met behulp van een websitebouwer, met behulp van een content managementsysteem of door een website te laten maken door een webdesigner. Wanneer je een webshop in e-commerce begint raden wij aan om met Shopify experts te werken. Hiermee weet je zeker dat je website er goed uit zal zien en het ook goed werkt. Dit is belangrijk aangezien je niet wilt dat mensen snel afhaken tijdens het bestelproces. 

5. Voeg producten toe

Als je website klaar is, kun je producten toevoegen. Zorg ervoor dat je producten duidelijk beschreven zijn en voeg een afbeelding van het product toe. Het is ook belangrijk dat je zo uitgebreid mogelijk informatie verschaft bij een product. Dit helpt je bezoekers om uiteindelijk de keuze te maken.

6. Voeg betalingsmogelijkheden toe

Zodra je producten hebt toegevoegd, moet je ervoor zorgen dat je website betalingsmogelijkheden heeft. Kies een betaalsysteem dat past bij het type website dat je hebt.

7. Test je website

Voordat je website live gaat, moet je deze testen. Loop alle pagina's na, bekijk of alle producten en prijzen goed zijn ingesteld en of het hele bestelproces werkt.

8. Tijd om live te gaan

Als je website helemaal klaar is, kun je deze live zetten. Zorg ervoor dat je een goede marketingcampagne maakt, zodat je website bezoekers krijgt.

Related posts

Hoe zorg ik ervoor dat gegevens veilig worden opgeslagen?

Diepmagazine

Zo veel keuze: welk PIM systeem is het beste?

Diepmagazine

Telematica: Wat is het en hoe kan het jouw bedrijf voordeel opleveren?

Diepmagazine

Ergonomische bureaustoelen om rugpijn te voorkomen

Diepmagazine

Dit komt er kijken bij de aanschaf van een nieuwe auto

Diepmagazine

Papiercontainer huren is ook iets voor jouw bedrijf

Diepmagazine