Categories
Business

Archiveren met ordners: waarom en waarvoor?

Ordners zijn klassiekers wat betreft archiveren. Niet alleen op het kantoor, maar ook thuis! Veel mensen gebruiken de ordner bijvoorbeeld voor de huishouding van hun (financiële) documenten.

Waarom zijn ordners zo geschikt voor het archiveren van documenten?

Waarom zou je ordners kopen voor het archiveren van je papieren documenten? Het antwoord ligt voor een groot deel in de robuustheid van een ordner. Ordners zijn gemaakt van stevig karton. De randen en ringen van een ordner zijn vaak verstevigd. De twee gleuven aan de voorkant zorgen ervoor dat de ringen door de kaft heen kunnen. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt ook voor stabiliteit. De ringen van een ordner zijn even ver van elkaar verwijderd, als de gaatjes die een tweegaatsperforator maakt. Juist daardoor zijn ordners en perforators een perfecte combinatie.

Voor het correct archiveren van documenten is alleen het kopen van ordners vaak niet genoeg. Er is namelijk een groot aantal hulpmiddelen dat ervoor zorgt dat je jouw documenten georganiseerd archiveert!

  • Rugetiketten: het gebruik van rugetiketten op de buitenkant van ordners, zorgt ervoor dat je in een oogopslag ziet wat er in de ordner is gearchiveerd. Er zijn onder meer beschrijfbare rugetiketten voor de verschillende maten ordners. Tegenwoordig heb je ook rugetiketten die je makkelijk via elke printer bedrukt.
  • Tabbladen en scheidingsstroken: een stel tabbladen of scheidingsstroken voor ordners zorgt dat je binnen de verschillende documenten orde creëert. Bij tabbladen kan je gemakkelijk verschillende secties aangeven. Scheidingsstroken gebruik je als je snel onderscheid wilt maken binnen je documenten.
  • Archiveringsmiddelen voor het opbergen van ordners: als je jouw documenten strak geordend hebt, dan houd je natuurlijk nog een dikke map over. Er zijn verschillende mogelijkheden om je ordners te archiveren. Een daarvan is in een archiveringsdoos. Deze dozen zijn vaak perfect om volle ordners mee op te ruimen. Wil je jouw ordners aanvullen of regelmatig inzien? Dan is een archief- of ordnerkast de perfecte oplossing. Tip: zorg voor verstelbare legborden, dan kan je de kast zo efficiënt mogelijk indelen.

Als je dus je documenten wilt archiveren, of wilt zorgen dat ze beschermd worden opgeruimd, koop dan een aantal ordners. Het zorgt niet alleen voor gemak, maar ook voor rust en overzicht binnen je papierwerk.