Categories
Mode

Heren, maak je klaar voor de zomer!

Ja ja, het is eindelijk zomer. Afgelopen week waren de temperaturen tropisch warm, en overal zag je mensen van dit mooie weer genieten. Flanerend op een terrasje, bakkend op het strand of juist verkoeling zoekend binnen bij een airco: dit alles vraagt om een mooie, zomerse outfit! En omdat veel tijdschriften en artikelen zich op de damesmode richten dacht ik ik schrijf eens een blog voor de heren. Dus heren deze blog is voor jullie! Want ook jullie verdienen tips voor een zomerse garderobe.

1. Het begint allemaal bij de zonnebril

Zodra het eerste zonnetje weer doorkomt grijpen mensen massaal naar dat ene favoriete item: de zonnebril! Met dit item geef je elke outfit een zomerse Touch, een zonnebril past zelfs bij een dikke coltrui en sjaal. Denk maar aan de wintersport… Een zonnebril is werkelijk een fantastisch item om net even een beetje extra pit aan je outfit te geven.

Er zijn allerlei soorten, modellen en maten zonnebrillen. Kijk eens wat verder dan de standaard pilotenbril en kies een model wat echt bij jouw hoofd past. Ja die pilotenbril kan ook heel mooi staan,  maar er is zoveel meer dan dat. Vraag advies bij een opticien of kijk eens rond op internet. Sommige zonnebrillen zijn wat prijzig, maar ik denk dat dit de investering meer dan waard is. Want je zult zien, een mooie zonnebril heb je bijna elke dag op!

2. De zwembroek

Voor veel heren is de zwembroek meer een functioneel item. Je doet het aan als je wil zwemmen, maar besteedt er verder weinig aandacht aan. En dat is jammer! Want er zijn zeer veel verschillende zwembroeken op de markt waarin je er zeer aantrekkelijk uit kan zien. Durf eens wat meer op te vallen en kies voor een zwembroek in pastel roze, met exotische print of ga terug naar het ouderwetse model Speedo. Bij elk lichaam passen weer andere modellen, maar experimenteer hier maar eens mee tot je jouw perfecte zwembroek hebt gevonden. En omdat je een zwembroek niet dagelijks aan hebt slijt deze weinig en kan je er lang plezier van hebben. Dus als een fashionzwembroek wat duurder is dan je huidige model, gun het jezelf gewoon. Je zult er veel plezier van hebben.

3. Ook in de zomer moet je soms een lange broek aan…

Hoe warm het ook is, voor sommige gelegenheden zul je toch een lange broek aan moeten doen. Bij die ene belangrijke meeting op werk bijvoorbeeld, naar die theatervoorstelling of receptie op een chique locatie. Wat dan erg fijn is om te dragen zijn chinos. Dit type broek is een stuk luchtiger dan bijvoorbeeld een spijkerbroek, en in een lichte kleur past hij perfect bij een zomers outfit. Casual te combineren met bijvoorbeeld een overhemd met opdruk, of voor een meer zakelijke outfit kies je een overhemd in wit of lichtblauw.