Categories
Business

ATEX verlichting is veilige verlichting

De oude vertrouwde gloeilamp is al een tijd niet meer te koop. En dat is natuurlijk niet voor niets. Deze lamp verbruikt veel meer energie dan eigenlijk nodig is en wordt ook nog eens verschrikkelijk warm. Daarbij is het aantal branduren van een gloeilamp maar beperkt. Wat veel mensen echter niet weten is dat een gloeilamp ook nog eens een flink brandgevaar kon opleveren. Niet alleen in kamers waar een lapje stof over de lampenkap werd gehangen, maar ook, bijvoorbeeld, in zeer stoffige ruimtes als de zaagafdeling van een timmerfabriek. Door de warmte van de gloeilamp konden de vezels in de lucht spontaan ontbranden. Gelukkig is dat gevaar echt geweken nu dit soort bedrijven gebruik maken van ATEX verlichting.

ATEX verlichting is toepasbaar in veel bedrijven

De armatuur van de ATEX verlichting doet wel wat denken aan de ouderwetse TL-armaturen. Maar er is wel degelijk verschil. TL-armaturen waren gemaakt voor TL-buizen en dat waren gewone gloeilampen in een lange vorm. De armatuur van ATEX verlichting is gemaakt voor speciale LED verlichting. LED neemt veel minder stroom, wordt bijna niet warm en heeft een aantal branduren om U tegen te zeggen. Het voordeel van ATEX verlichting is dat deze gevaarlijke situaties, zoals deze vroeger konden ontstaan, kunnen voorkomen.

Kies voor veiligheid

Heb je een autospuiterij dan weet je dat goede verlichting essentieel is. Alleen met goede verlichting kun je echt goed zien of de verf op de juiste manier wordt aangebracht en waar nog een kleine touch up moet plaatsvinden. Maar die goede, veilige, verlichting is niet zomaar in de bouwmarkt te koop. Hiervoor heb je licht en armaturen nodig die ervoor gemaakt zijn om gebruikt te worden in potentieel gevaarlijke ruimtes. Kies voor ATEX verlichting en je weet zeker dat het goed zit. Deze verlichting is voldoet aan alle Europese veiligheidseisen. Natuurlijk worden deze eisen getest en hertest. Zo weet je zeker dat je veilig aan het werk kunt.

Niet altijd deze lampen nodig

ATEX verlichting is lang niet in ieder bedrijf nodig en zelfs al is het nodig in jouw bedrijf, dan nog kan het zomaar zijn dat je deze verlichting maar in een paar ruimtes nodig hebt. Het is dan goed om te weten dat je, op de site waar je deze verlichting vindt, ook andere kantoorverlichting kunt aanschaffen. Deze verlichting is in verschillende kleuren wit te vinden en zo zorg je voor een prettige werkomgeving voor al je medewerkers. Goed licht is en blijft belangrijk voor de productiviteit van je bedrijf!