Categories
Wonen

Zo voel jij je nog gelukkiger in je huis!

De lente komt er weer aan en het is dan natuurlijk een goed moment om je huis op te fleuren. Heb je bijvoorbeeld er al eens over nagedacht om kunstbloemen te kopen? Of tuinstoelen voor in de tuin. Alles kan. Maar wat belangrijk is dat je zelf natuurlijk iets mooi vind dat je koopt. In dit artikel vind je meer tips om ervoor te zorgen dat je huis gezelliger wordt. 

Koop alleen iets wat je echt mooi vindt

In de loop der jaren is het gemakkelijk om dingen te verzamelen waar je niet echt van houdt, of ze nu als cadeau zijn gegeven, als cadeau zijn gedaan of zijn gekocht toen je een andere smaak had. Het lijkt praktisch om deze dingen te bewaren, maar in werkelijkheid beïnvloeden ze op een onbewust niveau hoe je je in je omgeving voelt. Voel je niet schuldig voor het weggooien of weggeven van dingen waar je niet echt van houdt. Wanneer je jezelf omringt met dingen die je echt vreugde brengen, verandert dat het hele gevoel van je huis. In plaats van vast te houden aan dingen waardoor je je niet op je best voelt, verkoop of doneer ze zodat iemand anders die er positief over denkt ze in plaats daarvan kan hebben. Wees dan, de volgende keer dat je gaat winkelen, heel bewust bezig met het kopen van dingen die je echt aanspreken. Dat scheelt natuurlijk een hoop geld. 

Versiering

Items die emotionele waarde voor je hebben, brengen sterke emoties naar boven. Daarom is het slim om zulke dingen in je huis te plaatsen. Welke sentimentele items je ook hebt die een positieve reactie van je veroorzaken, moet met trots worden tentoongesteld waar je ze kunt zien en er regelmatig van kunt genieten in plaats van verborgen in een la of kast. Zet ze buiten zodat je er elke dag van kunt genieten. Ook is de geur in je huis belangrijk. Geur heeft ook een sterk effect op onze stemming. Het is een goede gewoonte om één keer per dag de ramen open te zetten om te luchten.

De kracht van goed licht

Licht zorgt ervoor dat we ons gezonder, wakkerder en meer geïnspireerd voelen, dus zorg ervoor dat je huis er genoeg van heeft. Open de ramen en trim bomen terug die de zon blokkeren om binnen te komen, en zorg er ook voor dat niets ze binnen blokkeert. Als je niet veel natuurlijk licht hebt, vul dan elke ruimte met aantrekkelijk kunstlicht en gebruik spiegels om het licht door de ruimte te laten weerkaatsen.

Hoe zorg jij ervoor dat je woning jou een fijn en prettig gevoel geeft?