Categories
Business

Autoverzekering afsluiten: let hier op!

Wanneer je er aan toe bent om een auto te kopen, moet je rekening houden met verschillende zaken. Een auto aanschaffen is namelijk niet een aankoop dat je zo even verricht. Je moet ook rekening houden met de autoverzekering die afgesloten moet worden. De kosten van een autoverzekering zijn namelijk afhankelijk van diverse zaken. In dit artikel bespreken we een aantal van deze zaken en geven we tips mee waar je op moet letten.

 

Beginnende bestuurder of gevorderd?

Als je nog nooit een voertuig op je naam hebt gehad dan zal je een stuk meer betalen dan iemand die als jaren schadevrij rijdt. Ook als je pas net je rijbewijs hebt gehaald zal de verzekering veel duurder zijn dan als je al jaren je rijbewijs hebt. Dit heeft ermee te maken omdat je nog niet zo ervaren bent en waarschijnlijk sneller schade gaat maken. De verzekering probeert deze kosten alvast te dekken door de maandelijkse kosten hoger te maken.

 

Heb je een scooterverzekering gehad op jouw naam dan kunnen deze jaren mee tellen als schade vrije jaren voor de auto. Je hebt immers al bewezen dat je geen schade rijdt. Zorg er daarom altijd voor dat je een autoverzekering op jouw eigen naam hebt staan. Want anders bouw je geen schadevrije jaren op.

 

Nieuwe auto of tweedehands?

Ook is het bouwjaar van de auto van invloed op de hoogte van de maandelijkse verzekeringskosten. Kies je ervoor om een gloednieuwe auto te kopen dan ga je hier natuurlijk dik voor betalen. Dat is ook logisch want een nieuwe auto is veel meer waard dan een tweedehands auto. Voordat je een autoverzekering gaat afsluiten is het handig om te gaan vergelijken op het internet. Auto verzekeringen vergelijken kan je makkelijk online doen op een vergelijkingswebsite of door informatie te verzamelen bij verschillende verzekeraars.

 

Wanneer je een nieuwe auto koopt, sta er dan ook bij stil of het, het wel waar is om een dure allrisk verzekering te nemen. Ga eerst na het doel is om een auto te kopen en wat je ermee van plan bent.

 

Aantal km per jaar

Om verder te gaan op het onderwerp wat hierboven is besproken: het doel van de auto. Als je van plan bent veel km te maken met je auto dan is de auto sneller toe aan een vervangbeurt. Ook ben je vaker op de weg dus de kans dat er dan iets gebeurt wordt ook groter. Als je meer km maakt nemen de kosten van de verzekering toe. Staat je auto vaak voor de deur en gebruik je het één of twee keer per week dan is het niet nodig om een hoge verzekering te nemen. Dus voordat je een autoverzekering afsluit is het goed om bij jezelf na te gaan wat je met je auto gaat doen.

 

Allrisk of WA

Ten slotte, sta je voor de keuze om de auto allrisk of alleen WA te verzekeren. Dit hangt ook af of de auto nieuw of tweedehands is en hoeveel km je van plan bent ermee te rijden. Wil je liever minder risico’s nemen en goed verzekert zijn dan ga je voor een allrisk. Wil je minder betalen en alleen verzekerd zijn voor de basis van kan je prima een WA verzekering nemen.