Categories
Financieel

Bitcoin kopen en de veiligheid van blockchain

Waar vroeger de digitale munt vooral werd gezien als een gadget van criminelen en tech-nerds, is Bitcoin langzamerhand mainstream aan het worden. De digitale munt geniet steeds meer populariteit onder overheden, bedrijven en de wereldwijde bevolking. Cryptocurrencies worden door velen als het nieuwe geld gezien. De fiat valuta’s, zoals de euro en de Amerikaanse dollar, worden steeds minder vertrouwd. Van deze traditionele valuta’s worden er steeds meer bijgedrukt, waardoor er allerminst sprake is van schaarste. Daarentegen heeft Bitcoin een maximale hoeveelheid van 21 miljoen Bitcoin. Het aanbod zal nooit hoger worden, waardoor Bitcoin juist zeer schaars is. Zeker wanneer de vraag naar Bitcoin blijft toenemen en steeds meer mensen Bitcoin kopen, is het aannemelijk dat de waarde juist zal blijven stijgen.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een digitale munt, die gebouwd is op de blockchain. Samen met het internet wordt blockchain als de grootste ontdekking van de afgelopen jaren gezien. De blockchaintechnologie zorgt dat transacties snel, veilig en transparant uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast maakt de blockchaintechnologie het ook mogelijk om informatie op te slaan, waarbij niemand kan sjoemelen met de betreffende informatie. Een blockchain is letterlijk vertaald: 'een ketting van blokken'. Deze blokken bevatten informatie en zijn letterlijk met elkaar verbonden, hierdoor wordt het bewaren en gebruiken van Bitcoin als zeer veilig gezien. Dat is één van de redenen waarom steeds meer mensen en instanties Bitcoin kopen. De digitale munt is zeer schaars en zeer gebruiksvriendelijk, aangezien je eenvoudig via de onlinewereld Bitcoin met je mee kunt nemen. Je kunt het vergelijken met het verhuizen van je vermogen in goud. Als voorbeeld, één miljoen Bitcoin kun je in je broekzak meenemen, terwijl één miljoen aan goudstaven een lastiger verhaal wordt.

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Je kunt Bitcoin eenvoudig kopen op een cryptobeurs. Er zijn talloze handelsplatformen, waarbij mensen over de hele wereld hun cryptocurrencies kunnen kopen. Ook zijn er veel Nederlandse handelsplatformen waar Bitcoin kopen een fluitje van een cent is. Veel Nederlanders maken gebruik van Nederlandse beurzen, omdat dit handig is voor de communicatie. Nederlandse platformen hebben een overzichtelijk dashboard, waar je met enkele klikken op de knop al Bitcoin kunt komen. Daarnaast hebben deze platformen hun hoofdkantoor in Nederland en is de klantenservice ook in onze taal. Ideaal wanneer je een probleem moet uitleggen, of wanneer je vragen over het platform hebt. Naast Bitcoin kopen, kun je bij de cryptobeurzen ook andere coins kopen, maar Bitcoin blijft de meest populaire munt.