Categories
Business

Een brand in je bedrijf is meer dan verschrikkelijk

Je complete levenswerk gaat in vlammen op. Om nog maar niet te spreken van alle inventaris en alle voorraden. De verzekering zal uitkeren, maar is dat genoeg om je bedrijf voort te laten bestaan? Want wat als ook de computers en servers rook- of waterschade hebben? Je dacht juist goed “papierloos” bezig te zijn en hebt dus nergens een archief met alle informatie van je klanten en leveranciers. Gelukkig bestaat Data Recovery Nederland. Dat zijn de mensen die je moet hebben om je bedrijf weer door te kunnen laten gaan.

Herstellen van de data, zelfs na een brand?

Het lijkt ongelooflijk, maar inderdaad, zelfs na een brand is de kans heel groot dat (een deel van) de data hersteld kan worden. En dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Zeker als dat betekent dat je hierdoor je bedrijf kunt voortzetten. De verzekering zal er alles aan doen om je te helpen om weer door te gaan. Zij hebben meer baat bij een goed lopend bedrijf dan bij een faillissement door een brand. Data Recovery Nederland zal er alles aan doen om je te helpen weer op gang te komen. Op het gebied van (het herstellen van) data dan, je zult ook nog veel andere zaken moeten regelen.

Brand in de serverruimte

Dat is een eng idee hé? Maar het kan gebeuren. Bijvoorbeeld door oververhitting of het niet goed en veilig aanleggen van bekabeling. Om dit te voorkomen schakel je natuurlijk altijd een bedrijf in dat gespecialiseerd is in het aanleggen van serverruimtes. Om nog veiliger te zijn, kun je ervoor kiezen om een externe serverruimte te huren. Als er dan iets mis gaat in de serverruimte dan heb je de computers nog. En gaat het mis in je bedrijf, dan is de serverruimte in ieder geval veilig. Maar ja, dat bedenk je meestal pas nadat het is misgegaan…

En wat als er water- en rookschade is?

Ook dan kan Data Recovery Nederland jouw harde schijf herstellen. De harde schijf moet dan zo spoedig mogelijk worden gebracht op een van de locaties in Nederland. Dit ook om te voorkomen dat er roest ontstaat. Maak de harde schijf vooral niet open. Ga er zelf niet aan prutsen en zet er ook de föhn niet op om ‘m droog te krijgen. Data Recovery Nederland is gespecialiseerd in dit soort zaken en zal beter zijn werk kunnen doen als er nog niets aan de harde schijf is gedaan.