Categories
Wonen

Drie onmisbare items voor in jouw persoonlijke loungeroom!

Zijn jouw werkdagen de laatste tijd aan de lange kant? Kom je nooit meer echt aan ontspannen toe? Dan kan een heuse loungeroom inrichten een oplossing zijn! Dat ontspanning na een lange dag onmisbaar is weten we allemaal, maar toch nemen we meestal niet de tijd die we nodig hebben. In je normale woonkamer of studeerkamer zijn er talloze bronnen van afleiding, daarom hebben wij speciaal voor de workaholic opzoek naar rust deze lijst met drie essentials voor een perfecte loungeroom samengesteld. en voor je het weet heb jij een eigen plek om compleet tot rust te komen!

Nummer 1: Het entertainmentsystem

Al weken willen kijken naar de aflevering Game of Thrones in rust? Vergeet de drukke woonkamer en installeer een bij jouw passend entertainmentsystem. Veel last van geluid in jouw appartement? Zorg voor een goede headset en sluit de wereld buiten. En is er niet genoeg ruimte voor een bank en grote tv? Kies dan voor een comfortabele stoel en een monitor. Naast dat dit vrijwel overal past, is het ook nog een goedkoper dan een reguliere tv. En met een voetenbankje erbij kan je alsnog lekker wegzakken als een koning! Wat fijn is aan een setup als deze is dat je de wereld eventjes compleet af kan sluiten en echt een moment voor jezelf kan pakken.

Nummer 2: creëer ruimte voor je hobby’s!

Decoreer jouw loungeroom met jouw hobby’s en passies. Hierdoor voelt de kamer als een plek die puur en alleen om jou en ontspannen draait. Ben je bijvoorbeeld een groot muziek liefhebber? decoreer de wanden met LP’s of maak een wallmount voor je gitaar. Of ben je misschien een fervent gamer? Decoreer dan je kamer met posters van jouw favoriete games en zet je game collectie op display. Het maakt niet uit wat je hobby is, er is altijd een manier om het terug te laten komen in het decor van de kamer.

Nummer 3: zorg voor optimaal comfort.

Een loungeroom moet de plek zijn waar je lekker tot rust kan komen. Zorg daarom voor comfortabele meubels. Zoals eerder genoemd zijn grote sofa’s waar je lekker in kan wegzakken perfect, maar ook zitzakken komen hier goed tot hun recht. In je loungeroom staat comfort op nummer een, dus kies wat jij het lekkerst vind zitten en let niet teveel op het design. Ontspannen gaat tevens lastig in pak, dus koop bijvoorbeeld een onesie. Draag deze alleen in jouw loungeroom, en je hersenen zullen het dragen ervan vanzelf gaan associëren met ontspannen!