Categories
Nieuws

De 3 grootste voordelen van shortlease

Een auto kopen is heel leuk, maar slaat vaak wel een flink gat in je portemonnee. Gelukkig zijn er steeds meer manieren om op een goedkoper(e) wijze je eigen auto te kunnen rijden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan shortlease. Met deze vorm van auto leasen kun je (de naam zegt het stiekem al een beetje) voor een vrij korte periode een auto rijden. Maar wanneer is dat nu handig? We zetten de 4 grootste voordelen van shortlease voor je op een rijtje.

Flexibel auto rijden

Het eerste en misschien ook wel grootste voordeel aan shortlease is dat je heel flexibel bent. Bij de meeste maatschappijen waar je kunt shortleasen kun je in een periode tussen twee maanden en twee jaar een auto krijgen. Deze flexibiliteit kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld nog niet zeker weet welke auto je wilt gaan kopen, terwijl je al wel een vierwieler nodig hebt om naar je werk te komen.

Flexibel zijn is tegenwoordig ook heel handig als je net aan je werkende carrière bent begonnen. Veel eerste contracten kennen een looptijd van rond de zes maanden. Het is altijd maar afwachten of je na deze periode nog wel blijft werken, of dat je op zoek gaat naar iets anders. Het handige van shortlease op zo’n moment is dat je voorkomt dat je kosten maakt in een periode dat je niet meer naar werk gaat!

Heel handig voor zelfstandige en startende ondernemers

Voor veel zelfstandige ondernemers kan shortlease een ideale oplossing zijn voor de aanschaf van een auto. Zeker wanneer je in een branche zit waar je de ene keer vaker op pad bent dan de andere keer. Veel shortleasecontracten zijn wekelijks opzegbaar, waardoor je bij wijze van spreken per week kunt bekijken of je een auto nodig hebt! Heb je net een onderneming gestart en ben je druk op zoek naar klanten? Ook dan is shortlease interessant, want door de korte opzegtermijn loop je weinig financiële risico’s. Wel zo fijn als starter!

Liefhebber van nieuwe auto’s?

Vind jij het gewoon leuk om regelmatig een nieuwe auto te rijden? Dan is shortlease prive natuurlijk helemaal perfect. Bij shortlease is er heel veel mogelijk wat betreft contractduren. Zo kun je bijvoorbeeld voor drie maanden een auto leasen. Zo heb je genoeg tijd om er aan te wennen, er in verschillende omstandigheden mee rijden en zo de auto helemaal te leren kennen. En bevalt het niet helemaal? Of ben je benieuwd naar een ander model? Dan kies je toch gewoon een nieuwe uit!