Categories
Wonen

De perfecte klusomgeving, hoe pak je dit aan?

Vroeger toen ik van de basisschool naar de middelbare school ging, zei mijn juf altijd: 'Er zijn kinderen die liever met hun handen werken, maar ook kinderen die liever nadenken.' Als je liever met je handen werkte ging je naar de mavo. Was je meer een nadenkend kind, dan ging je naar de havo of het gymnasium. Ik was duidelijk zo'n kind dat liever met zijn handen werkte. In principe was ik het eens met dat wat de juf zei. Ieder kind wist echter wie er hoger in de pikorde stond. Dat waren natuurlijk de kinderen die goed konden nadenken. Zij waren 'hoogopgeleid'. Ik was 'laagopgeleid'. De laatste tijd merk ik echter dat er steeds meer waardering komt voor handige mensen zoals ik. Er zijn inmiddels al zoveel communicatiemedewerkers of HR-figuren. Manusjes van alles zijn er juist te weinig. Vandaar dat ik heb besloten om mijn schuur in te richten als klusomgeving. Nu al komen allerlei mensen uit de buurt naar mij toe om hun fiets, meubels of brommers te laten repareren. In deze blog vertel ik over de renovatie van mijn schuur tot volwaardige klusomgeving!

Een epoxy vloer als ideale vloer om op te klussen

Tijdens het klussen maak ik er geregeld een rotzooi van. Olie, zaagsel en verf zijn niet voor iedere vloer makkelijk te verduren. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om een Epoxy coating aan te brengen op de vloer van mijn nieuwe klusomgeving. Ik heb gekozen voor de epoxy vloercoating van Mr. Boat. Deze is geschikt voor een ondergrond van beton, hout, anhydriet, tegels en metaal. Voor een schone ondergrond is er zelfs geen primer nodig! Vandaar dat deze epoxy vloercoating ideaal is voor de betonnen ondergrond van mijn schuurtje. Nu kan hij alle elementen weerstaan waarmee ik hem per ongeluk teister. 

Een hip klushok met resin art

Toen ik door de webshop van Mr. Boat aan het scrollen was, zag ik dat ze ook resin verkopen. Ik heb toen ook maar meteen een Resin Art Pakket aangeschaft. Hiermee kun je fraaie kunstuitingen maken. Aangezien ik heel wat uren in mijn nieuwe klusschuurtje door ga brengen, wil ik er meteen een leuke omgeving van maken. Het werkblad in mijn schuurtje heb ik daarom bewerkt met het resin art ocean pakket. Dit pakket bestaat uit drie metallic kleurstoffen, waarmee je een ondergrond een beach look kan geven. Op de website van Mr. Boat kun je zien hoe dit er precies uit ziet. Mijn klushok is in ieder geval klaar voor gebruik. Dit laagopgeleide manusje met twee rechterhanden kan aan de slag!