Categories
Business

De voordelen van een selectie assessment

Het vinden van een nieuwe werknemer kan behoorlijk ingewikkeld zijn voor veel werkgevers. Want hoe weet je nou zeker of de werknemer jouw visie begrijpt, en hoe weet je nou zeker of je de juiste werknemer aanneemt voor de baan. Veel ondernemers vinden de sollicitatieprocedure een zeer tijdrovende en ingewikkelde taak, maar gelukkig is er een andere oplossing! Een selectie assessment wordt uitgevoerd door een professioneel bedrijf die ervoor zorgt dat jij alles te weten komt over je potentiële werknemers. Op deze manier kun je de juiste persoon aannemen. Iemand die niet alleen zeer gemotiveerd te werk gaat, maar ook goed bij jouw bedrijf past. In dit artikel gaan we dieper in op de vele voordelen van zo'n assessment, en waarom zoveel ondernemers ervoor kiezen om hun sollicitatieprocedure uit handen te geven.

Je ontvangt een uitgebreide rapportage

Bij een selectie assessment wordt er door middel van testen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden, capaciteiten en vaardigheden van de potentiële werknemers. Aan het eind van dit onderzoek ontvang jij, als werkgever, een uitgebreide rapportage waarin alle benodigde informatie staat te lezen. Denk bijvoorbeeld aan de motivatie van de kandidaat, hun potentie, hun ontwikkelingsmogelijkheden en natuurlijk ook hun valkuilen. Dit uitgebreide rapport kun je rustig doorlezen, en zorgt ervoor dat de kans op een mismatch tussen werknemer en werkgever wordt verminderd. Er zijn zelfs assessments die zich specifiek focussen op een bepaalde sector of beroep. Denk bijvoorbeeld aan het onderwijs assessment, die volledig is ontwikkeld voor het vinden van de kandidaat met de meeste capaciteiten die belangrijk zijn binnen het onderwijs.

Het scheelt veel tijd

Assessments worden uitgevoerd door een professioneel bedrijf. Op locatie worden de potentiële werknemers getest op hun capaciteiten, hun vaardigheden en hun ontwikkelingsmogelijkheden. Jij hoeft hier als werkgever niet bij aanwezig te zijn. Dat betekent dat jij geen waardevolle tijd meer kwijt bent aan het voeren van bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken en het nabespreken van deze gesprekken met andere werknemers.

Professioneel advies vragen

Naast het uitvoeren van de benodigde testen en het schrijven van het rapport, kan het professionele team je ook ondersteunen bij het kiezen van de juiste kandidaat voor de baan. In de rapportage staan niet alleen de uitkomst van de testen, maar ook persoonlijk advies over de werknemers en de uitkomsten van de testen. Heb jij nog vragen na het lezen van het rapport? Dan kun je natuurlijk altijd bij het team terecht om persoonlijk advies te vragen over kandidaten of de resultaten. Dit zorgt ervoor dat jij er, als werkgever, niet helemaal alleen voor staat. Je kunt een goede discussie voeren, en voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, voordat jij een nieuwe werknemer aanneemt. Dit kan vervelende situaties in de toekomst voorkomen.