Categories
Nieuws

Ontdek het mooie Texel

Wil jij het dagelijkse leven even ontsnappen? Daarvoor hoef je helemaal niet naar het einde van de wereld te reizen. Ga naar Texel! Dit is het grootste Waddeneiland van Nederland en kun je eenvoudig bereiken met de auto. Er valt genoeg te doen op Texel. Zo kun je uitwaaien op het strand, met een fiets de omgeving verkennen en zeehonden bekijken. 

Wandeling en uitwaaien op het strand

Texel is de perfecte plek om een wandeling door de natuur te maken. Vooral duinwandelingen zijn populair. Op het hele eiland zijn wandelroutes uitgezet die je kunt volgen. Even uitrusten? Waai dan heerlijk uit op het Texelse strand. Neem in de zomer een duik in de zee en bezoek in de winter de gezellige strandtentjes. 

Bezoek Texelse dorpen

Texel is een bijzonder eiland en dat zie je terug aan de unieke dorpjes. Het zijn er niet veel, maar toch valt er genoeg te ontdekken. Den Burg is het grootste dorp van Texel. Hier vind je alle leuke winkels, restaurants en hotels. Ben je op zoek naar een kleinschaliger dorp, bezoek dan Oosterende. Geniet hier van de mooie steegjes en oude gevels van huizen. Nog een tip is Oudeschild. Als je hier bent, is het leuk om de haven te bezoeken.  

Actief op de fiets

Het is aan te raden om een fietstocht te doen op Texel. Dit kan met een normale fiets, maar het is ook hartstikke leuk om een tandem te huren. Texel is ongeveer twintig kilometer lang en acht kilometer breed. Met de fiets kun je daarom veel ontdekken. Wat je zeker tegenkomt op je fietstocht zijn schapen. Sterker nog, er zijn ongeveer net zoveel schapen als mensen op Texel. Het is dan ook niet gek dat het eiland veel schapenvacht exporteert. Wil jij een leuke souvenir? Denk dan bijvoorbeeld aan een wollen Texel sjaal of een kleed van schapenvacht wit

Texel proeven

Het kan natuurlijk weleens voorkomen dat het weer wat te wensen over laat. Je kunt dan heerlijk rusten en vanuit je chaletje de regenachtige dag beleven. Houd jij niet zo van stilzitten? Dan is het leuk om op culinaire tocht te gaan. Rijd bijvoorbeeld naar kaasboerderij Wezenspyck om verschillende soorten kazen te proeven die op het eiland gemaakt zijn. Of bezoek de Texelse Bierbrouwerij waar je in het proeflokaal diverse bieren kan proberen. Niet zo’n bierliefhebber? Dan is in Wijnhuis Texel wellicht wat voor jou. Zo zie je dat je ook op een regenachtige dag binnen kan genieten van jouw Texel tripje.