Categories
Business

Dit heb je nodig om van jouw restaurant een Insta hotspot te maken

Op sociale media zie je vaak content voorbij komen van etenswaren in een restaurant. In veel gevallen ziet het eten er zo netjes uit, dat het bijna nep lijkt. Heb je op dit moment een eigen restaurant? Dan zou het zo kunnen zijn dat je graag wilt dat ook jouw restaurant er zo leuk uit komt te zien. Gelukkig is dit met een aantal simpele aanpassingen mogelijk. Zo kun je jouw eigen restaurant eenvoudig omtoveren tot een lust voor het oog. Hierbij een aantal tips om je restaurant een stukje mooier te maken.

Nieuwe meubels

Nieuwe meubels doen bijna elk restaurant goed. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste meubels uitkiest zodat deze goed in het totaalplaatje passen. Er zijn veel bedrijven waar je horeca meubels kan kopen. Daardoor kan het behoorlijk lastig zijn om te kiezen welke meubels je uiteindelijk is je restaurant wil gaan zetten. Wanneer je er echt niet uit komt, zou je een van je personeelsleden kunnen vragen welke stijlen zij zouden kiezen. Zij zijn immers de mensen die er elke dag in werken dus hebben ze er waarschijnlijk ook een mening over. Als je er met de hulp van je werknemers nog niet uit komt, kun je overwegen een binnenhuisarchitect te raadplegen.

Decoratie

Het is in veel gevallen de sleutel tot succes, decoratie in je restaurant. Veel mensen ervaren het als zeer prettig wanneer ze in een restaurant eten waar veel groen te zien is. Daarom zou je dus planten kunnen neerzetten om wat meer sfeer te creëren. Als je ervoor kiest om planten neer te zetten, moet je niet vergeten je personeel te informeren dat ze de planten water moeten geven. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je restaurant te decoreren met kunst. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een aantal schilderijen op te hangen of een mooi beeld bij de ingang te zetten.

Juiste verlichting

Het is volgens verschillende wereldberoemde architecten het element wat de sfeer bepaalt, de verlichting. Het is daarom ook uit den boze om te bezuinigen op verlichting. Je kunt je zaak in één keer een heel ander jasje aantrekken door oude lampen te vervangen en nieuwe lampen bij te kopen. Als je goede verlichting combineert met een eenvoudige wandschildering of ander schilderwerk geeft het je zaak in een keer een mooie verbetering. De akoestiek is ook ontzettend belangrijk. Die bepaalt of je moet schreeuwen om elkaar te kunnen verstaan of dat je juist rustig kunt praten.

Grote schoonmaak

Als laatst kan een grote schoonmaak ook wonderen doen. Haal alle objecten uit het restaurant. Maak vervolgens alles brandschoon, dus ook alle plekken waar je normaal nooit bij kan. Waarschijnlijk zal je na de grote schoonmaak al zien dat alles er een stuk beter uit ziet. Vervolgens kun je overwegen om het restaurant eens te schilderen. Door de ruimte te schilderen, lijkt het voor de klant alsof bijna alles vernieuwd is. Schilderen is vaak een voor de hand liggende oplossing, terwijl het uitvoeren van deze werkzaamheden er wel voor zorgen dat het gehele restaurant een hele andere invulling krijgt.