Categories
Business

Hoe krijgt mijn woning een Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)?

Heb jij al eens gehoord van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)? Het kan bijzonder interessant zijn om uit te zoeken of jouw woning hiervoor in aanmerking komt. Houd er rekening mee, dat het niet heel eenvoudig zal zijn om aan de eisen van dit keurmerk te voldoen. De energie die je hier echter in stopt biedt je de mogelijkheid om te profiteren van een korting op je verzekeringspremie. Veel Nederlandse verzekeraars bieden een korting op de premie aan, wanneer je woning aan de eisen van dit keurmerk voldoet. De kans dat de verzekeraar een vergoeding uit moet keren voor de diefstal van waardevolle spullen is immers kleiner! In dit artikel lees je meer over het PKVW. 

 

Eisen om te voldoen aan het PKVW 

Om te voldoen aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen moet je woning voorzien zijn van veilige sloten en daarbij aansluiten bij een gevoel van sociale veiligheid. Dit betekent dat het niet alleen belangrijk is om goede sloten op ramen en deuren te plaatsen, maar ook om de woning te voorzien van goede verlichting. Denk bijvoorbeeld aan een lampje bij de voordeur, welke automatisch inschakelt op het moment dat een inbreker de deur nadert. Een inbreker zal al snel weer omkeren en op zoek gaan naar een woning waar deze minder opvalt tijdens de inbraakpoging! 

 

SKG-gecertificeerde sloten op ramen en deuren 

Het is niet altijd direct duidelijk welke sloten geschikt zijn, wanneer je wilt voldoen aan het PKVW. In ieder geval moeten de sloten gecertificeerd zijn. Onder meer sloten met een SKG-keurmerk voldoen aan de eisen van het PKVW. Houd er hierbij rekening mee, dat het raadzaam is om voor sloten met een beoordeling van drie sterren te kiezen. Dit geeft namelijk aan, dat het slot een optimale weerstand biedt aan inbrekers. Let wel, een goede weerstand maakt een inbraak nog niet onmogelijk. Inbrekers gebruiken tegenwoordig dermate veel geweld, dat ook de beste sloten open te breken zijn. Een verschil met minder goede sloten zit in de tijd die dit kost. 

 

Anti-kerntrekbeveiliging op sloten 

Kerntrekken is een van de populairste inbraakmethoden onder inbrekers. Het is daarom belangrijk dat een slot in ieder geval over een anti-kerntrekbeveiliging beschikt. Beschikt jouw slot hier nog niet over? Een beveiliging tegen een kerntrek laten plaatsen door een professionele slotenmaker is dan een van de eerste stappen die je zou kunnen zetten. Niet alleen om te kunnen voldoen aan de eisen van het PKVW, maar ook voor een veiligere woning! 

 

Voordelen van voldoen aan het PKVW 

Veiliger wonen, dat is het belangrijkste voordeel van voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Ook het feit dat je korting krijgt op je verzekeringspremie kan een groot voordeel zijn. Het maakt dat je de investering in een veiliger huis jaarlijks voor een deel terugverdient! Houd er hierbij wel rekening mee, dat je de beveiliging van je woning op een hoog niveau moet houden om te voorkomen dat je het keurmerk weer verliest.