Categories
Business

Dit komt er kijken bij de aanschaf van een nieuwe auto

Het kopen van een auto is iets waar mensen vaak al lang naar uitkijken. Er zijn erg veel verschillende soorten auto’s op de markt en er is voor ieder wat wils. Naast dat het erg leuk is om een auto te kopen, komen er ook een aantal zaken bij kijken. Zo zul je de auto moeten financieren en daarnaast ook goed moeten verzekeren. Het kopen van een auto is iets leuks, maar dient wel zorgvuldig te gebeuren.

 

 

Nieuw of tweedehands?

Als je van plan bent om een auto te kopen dan zal je voor de keuze staan om een nieuwe auto of tweedehands te halen. Er zijn verschillende voor-en nadelen bij zowel een nieuwe al tweedehands auto. Zo zijn de aanschaf en verzekeringskosten voor een tweedehands auto een stuk lager maar de onderhoudskosten wel hoger. Bij een nieuwe auto is dit net andersom. Het zal voor veel beginnende bestuurders lastig zijn om een gloednieuwe auto te kopen. Daarom wordt er vaak aangeraden om te beginnen met een tweedehandsauto. Tevens is dit vaak ook verstandiger zodat je ervaring kan op doen.

 

 

De financiering

 

Wanneer je een nieuwe auto wilt kopen, is het van belang dat je nadenkt over de financiering. Er zijn dan ook verschillende situaties waarbij andere financieringen nodig zijn. Zo kan het zijn dat je een auto voor de zaak nodig hebt. In dit geval kan het bedrag van de auto uit het bedrijfsgeld gehaald worden. Daarnaast kan het zijn dat je de auto privé koopt. In deze situatie kun je kiezen voor het direct afbetalen van de auto, maar ook voor een financiering. Bij dit tweede is het van belang dat je goed nadenkt over de risico’s. Zo zijn er erg veel mensen in de schulden gekomen omdat ze een te dure auto kochten. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen.

 

Extra spaartpotje

Bij het kopen van een auto horen kosten. Dit zijn de maandelijkse kosten van de wegenwacht, verzekering en benzine maar ook de onverwachte kosten. Omdat je niet weet wat er kan gebeuren met de auto en hoeveel dat gaat kosten is het goed om een extra spaartpotje te maken. Zet maandelijks een extra bedrag aan de kant voor alle onvoorziene kosten. Dit zal in de toekomst namelijk heel veel schelen. Vaak zijn het de onverwachte kosten die erg hoog kunnen uitvallen.

 

De verzekering

 

Wanneer je financiering eenmaal rond hebt, kun je kijken naar een verzekering voor de auto. Een autoverzekering is in de meeste landen verplicht en is van groot belang. Wel zijn er verschillende mogelijkheden op dit gebied. Zo zijn er erg veel bedrijven waar je een verzekering kunt afsluiten. Wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten, is het verstandig om vooraf goed te kijken naar de voorwaarden. Daar voorkom je in de toekomst een hoop ellende mee. Sluit dus een verzekering af die bij jou past. Soms kan een paar euro extra in de maand voor een hoop extra voordelen zorgen.