Categories
Mode

Dit zijn de schoenentrends van 2020

 

Het is weer lente! Dit betekent voor veel mensen dat de winterkleding en schoenen achter in de kast worden opgeborgen. Een nieuw paar schoenen kopen voor deze lente en zomer is natuurlijk altijd leuk, maar wat zijn de trends van dit moment? Lees hieronder dé schoenentrends van 2020!

Trend #1. Witte schoenen

Kan je witte schoenen een trend noemen? De afgelopen jaren zijn eigenlijk ieder jaar witte schoenen helemaal hip. In 2020 kan je ook echt niet om witte schoenen heen. Of je nou kiest voor witte sneakers of witte laarsjes. Witte schoenen zijn altijd hip en geven je outfit een lekkere frisse uitstraling. Een ander groot voordeel van witte schoenen is dat ze erg gemakkelijk met iedere outfit te combineren zijn. Dit is een van de redenen waarom witte schoenen onmisbaar zijn in iedere schoenenkast.

Trend #2. Dierenprint

Dierenprint was het laatste jaar al steeds meer terug te zien in het straatbeeld. Steeds meer mensen dragen animal print kleding, maar dit jaar zijn ook schoenen met de leukste dierenprintjes helemaal trendy. De panterprint is altijd een goede keuze!

Trend #3. Western boots

De populariteit van western boots kan je niet zijn ontgaan dit voorjaar. Western laarzen zijn tot nu toe een van de populairste modellen. Je hoeft niet meteen te kiezen voor traditionele cowboylaarzen. Ook enkellaarsjes met een stiksel in western stijl past helemaal bij deze trend.

Trend #4. Hoge laarzen

Hoge laarzen hebben een flinke comeback gemaakt in de modewereld. Waar in 2019 deze sexy en stoere laarzen weinig te zien waren, dragen op de dag van vandaag steeds meer dames hoge laarzen. Dit is dus zeker een trend van dit jaar om in de gaten te houden.

Trend #5. Lompe sneakers

Een paar goede sneakers kan je het hele jaar door dragen. Ook in 2020 zijn sneakers weer enorm populair. Mensen kiezen vooral voor zogenoemde “dadsneakers” en sneakers met een hoge zool. Ook sneakers met opvallende details zijn hip, denk aan modellen met een dierenprint of neon kleur.

Trend #6. Retro

Vintage en retro is helemaal hip dit jaar. Ook in de schoenenwereld komen steeds meer bekende merken met klassiekers in hun collectie. Denk bijvoorbeeld aan iconische modellen van de merken Converse, Adidas, Vans, Puma en Nike. De “gouwe ouwe” zijn weer helemaal hip.