Categories
Business

Waarom kiezen voor een zit sta bureau

De hele werkdag zitten is erg slecht voor je. Zo kan het vervelende lichamelijke klachten veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan rug-, nek- en schouderpijn. Iedereen met een zittend beroep heeft wel eens na een lange werkdag last van een of meerdere van deze klachten.

Tegenwoordig kiezen steeds meer werkgevers en zelfstandigen voor een zit sta bureau. Dit is een elektrisch verstelbaar bureau waaraan je zowel zittend als staand kunt werken. Deze afwisseling in werkhouding is gezonder en voorkomt lichamelijk klachten. Het gezonder werken is dan wel het grootste voordeel, maar de andere voordelen van een zit sta bureau mogen er ook zeker wezen. Over deze voordelen later meer. Eerst leggen we uit hoe een zit sta bureau werkt.

Hoe werkt een zit sta bureau?

Een ergonomische werkplek creëren dan is het kiezen voor een zit sta bureau de juiste keuze. Bijvoorbeeld een van de zit sta bureaus van OfficeCity zijn een aanrader. Ook de elektrisch verstelbare modellen zijn bij deze webshop betaalbaar. De hoogte van zo’n bureau bepalen is erg gemakkelijk en kan dus elektrisch. Bij het bureau zit een bedieningspaneel waarmee je de hoogte van het bureau kunt bepalen. De juiste hoogte bij zowel zittend als staand werken is dat het tafelblad op navelhoogte is ingesteld. Een ander meetpunt is dat je armen in een hoek van 90 graden kunnen rusten op het bureau.

Zit sta bureau voordelen

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen ervaren steeds meer werkgevers en werknemers van de voordelen van een zit sta bureau. Mocht je nog twijfelen? Wij hebben de drie grootste voordelen voor je verzameld.

Voordeel 1. Minder lichamelijke klachten

De hele dag zitten is erg ongezond en is vaak de oorzaak van lichamelijke klachten. Mensen met een zittend beroep hebben dan ook vaak rug-, nek- en schouderpijn na een lange dag werken. Op termijn kan het zijn dat de werknemer blijvende klachten aan de slechte zithouding op het werk overhoudt. Door te kiezen voor een zit sta bureau kan zittend en staand werken worden afgewisseld. Dit voorkomt klachten en dus ook ziekteverzuim.

Voordeel 2. Productiever

Doordat werknemers minder klachten ervaren en actiever aan het werk zijn zal ook de productiviteit omhoog gaan. Door het werken in een staande houding worden de hersenen actiever.

Voordeel 3. Meer beweging

Als je zittend aan het werk bent dan vergeet je vaak te bewegen. Als je staand werkt dan ben je sneller geneigd om even kort te bewegen. Denk aan een wandeling naar het koffiezetapparaat. Deze korte pauzes zijn erg goed voor je lichaam, maar zorgen ook voor een verbeterde concentratie.