Categories
Nieuws

Dozen kopen voor verhuizen, opslaan of versturen?

Dozen kopen voor verhuizen, opslaan of versturen doe je gewoon online. Daar hoef je echt niet voor naar de winkel. Je krijgt de dozen thuis of bij je bedrijf bezorgd en kunt er direct mee aan de gang. Als je vlak voor een verhuizing staat, dan kom je pas tot de ontdekking hoeveel spullen je eigenlijk hebt. Natuurlijk gooi je veel weg, maak je er anderen blij mee of breng je spullen naar de kringloop. Maar dat wat overblijft zul je toch echt mee moeten verhuizen. Dozen kopen voor een verhuizing lijkt overbodig. Je gebruikt deze dozen immers maar één keer. Maar door goede, stevige dozen te kopen zorg je er wel voor dat je spullen heel van de ene naar de andere plek komen.

Heb je een webshop: dozen kopen die passen bij je producten!

De webshops schieten als paddenstoelen uit de grond op het moment. En dat is niet zo vreemd. Veel winkels zijn gesloten, maar mensen willen nog steeds spullen, kleding, bouwmaterialen, hobbyspullen en noem maar op bestellen. Dan kan je er maar beter voor zorgen dat je dozen bestelt die passen bij jouw producten. De maat van de doos is daarbij van belang. Verkoop je vooral kleine zaken? Dan kun je dozen kopen die door de brievenbus passen. Verkoop je grote spullen? Bestel dan dozen die groot zijn, maar niet te groot. Je wilt niet dat je producten door de dozen gaan "zwerven" en zo kapot gaan.

Dozen zijn ook handig voor je archief

Veel zaken krijg je niet meer op papier. Je krijgt over het algemeen alles per mail. Maar dat wil niet zeggen dat je al je oude papieren zomaar weg kunt gooien. Zeker als je een eigen bedrijf hebt, is het belangrijk dat je je spullen goed bewaart. Er kan zomaar een controle komen! Door alle papieren op categorie in archiefdozen te bewaren gebeurt er verder niets mee, maar kun je er wel gemakkelijk bij als dat nodig is.

En wat denk je van opslag?

Als je van plan bent om op kamers te gaan of te gaan samenwonen, dan kan het zomaar zijn dat je al een heleboel spullen hebt verzameld. Spullen waar je nog even niets mee kunt, maar die je wel, op niet al te lange termijn, nodig gaat hebben. Je kunt dozen kopen om deze spullen in te bewaren. Zo blijven je spullen mooi, heel en schoon en kun je, als je eenmaal op kamers gaat zo de dozen uitpakken. Het is dan wel slim om per doos een inventarislijst te maken.