Categories
Mode

Een houten horloge voor heren; Origineel cadeau

Altijd lastig wat koop je precies als cadeau voor je man? Het risico dat je weer met die afgezaagde after shave komt is best groot. Toch is er een heel erg origineel cadeau. Het houten horloge voor heren. Een trend die toch alweer een aantal jaren stevige voet aan de grond heeft in Europa. Maar nog wel zo kort dat het absoluut iets origineels is en echt verrassend om als cadeau te geven. Het bijkomende voordeel is dat het ook nog eens een duurzaam en milieuvriendelijk product is wat heel erg fijn is om te dragen. De hoogste tijd dus om wat meer te vertellen over het houten horloge voor heren.

Hoe wordt het houten horloge voor heren gemaakt?

Van hout uiteraard, maar er zijn diverse houtsoorten die worden ingezet voor het houten horloge voor heren. Voor een groot deel is het bamboe. Dit is een fijn houtsoort om te bewerken. Het is daarnaast ook nog eens heel erg duurzaam. Bamboe is namelijk na 5 jaar al geschikt om mee te produceren. Hierdoor is er altijd voldoende beschikbaar om mee te produceren. Bamboe is ook in verschillende kleuren beschikbaar. Ander heel leuk en populair houtsoort voor het houten horloge voor heren is Zebra hout ook wel Zebrano genoemd. Dit is een houtsoort wat vooral in West Afrika wordt geproduceerd. Het dankt zijn naam aan de duidelijke houtstructuur die zichtbaar is op het hout. Hierdoor heeft het houten horloge voor heren van Zebra hout een duidelijke houtlook. Deze duidelijk houtstructuur wordt zichtbaar doordat de boom in vier kwarten wordt gezaagd. Hierna worden er planken van gezaagd. Door deze manier zijn op de planken de jaarringen zichtbaar wat het hout een tekening geeft die wat weg heeft van een Zebra tekening.

Wat maakt het horloge een houten horloge voor heren

Naast het houten horloge voor heren zijn er uiteraard ook houten horloge voor dames of horloges die zowel door de dames als de heren te dragen zijn. Een typisch houten horloge voor heren is de chronograaf. Door de extra knoppen en de extra wijzers die hierop zitten krijgt dit horloge een wat robuuster uiterlijk. Dit is wat meer geschikt voor de heren. Ook de Skeleton automaat is wat robuuster en daardoor wat meer geschikt voor de heren. Skeleton houdt in dat het houten horloge voor heren open is, waardoor het uurwerk zichtbaar is. Zeker bij een automaat ziet dat er indrukwekkend uit met alle radartjes en tandwieltjes die nodig zijn om het uurwerk goed te laten lopen.